DEFINITION

       
  1. In IPC the word ‘woman’ denotes
    a) A female above the age of 18 years
    b) A female above the age of 21 years
    c) A married woman
    d) A woman of any age
  2. Word ‘Injury’ as per section 44 of IPC denotes
    a) Any harm illegally caused to a person in body and mind
    b) Any harm illegally caused to a person in body and property
    c) Any harm illegally caused to a person in reputation or property
    d) Any harm illegally caused to a person in body, mind, reputation or property
  3. The term Dishonestly under IPC has been defined as doing something
    a) With intent to defraud
    b) With intention if causing wrongful gain to one person or wrongful loss to another
    c) Without due care and caution
    d) Which is an illegal act or omission
  4. The term ‘offence’ means
    a) A thing made punishable by the penal code
    b) A thing made punishable by any special law or local law
    c) A thing made punishable by the penal Code or any special law or local law
    d) Both (a) and (c)
  5. ‘Wrongful gain’ and ‘wrongful loss’ have been defined under Indian Penal Code, 1860 in
    a) Section 23
    b) Section 24
    c) Section 25
    d) Section 26
  6. A person does not have reason to believe a thing if he does not have any
    a) Knowledge
    b) Information
    c) Sufficient cause to believe
    d) Reasons
  7. Under section 43 of the IPC, the word “illegal” is applicable to everything
    a) Which is an offence
    b) Which is prohibited by law
    c) Which furnishes ground for a civil action
    d) All of the above
  8. Meaning of good faith under IPC is doing any thing
    a) Without fault
    b) With due care and caution
    c) In bona fide manner
    d) None of the above
  9. Under which of the following sections of the IPC, ‘harbouring’ has been defined?
    a) Section 52
    b) Section 52A
    c) Section 53
    d) Section 212
  10. Special law as defined in section 41, IPC means
    a) A law applicable to a particular subject
    b) A law applicable to a particular part of India
    c) A law applicable to a class
    d) None of the above
     

ANSWER 1. D 2. D 3. B 4. D 5. A 6. C 7. D 8. B 9. B 10. A

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!