WRITTEN STATEMENT

  1. The meaning of written statement is
    a) Suit by defendant
    b) Suit be plaintiff
    c) Answer by plaintiff of defendantโ€™s suit
    d) Answer by defendant of plaintiffโ€™s suit
  2. A written statement
    a) May contain new facts in favour of defendant
    b) May contain legal objections to the claim of the plaintiff
    c) Must be confined to the reply of the plaint
    d) Both (a) and (b)
  3. The defendant shall present his written statement within __ days from the service of summons upon him.
    a) 30
    b) 60
    c) 90
    d) 120
  4. In case of failure of filing the written statement within thirty days, the defendant can be allowed to file the same on such other day specified by the court for reasons recorded in writing which shall not be later than
    a) 45 days
    b) 60 days
    c) 90 days
    d) 120 days
  5. As provided under Order 8 Rule 1 of Code of Civil Procedure, the defendant shall present a written statement of his defence within
    a) Thirty days from the date of issuance of summons
    b) Thirty days from the date of service of summons on him
    c) Sixty days from the date of service of summons on him
    d) Ninety days from the date of service of summons on him
  6. In a written statement, the defendant can claim
    a) Set off only
    b) Counter claim only
    c) Both (a) and (b)
    d) None of the above
  7. A claim made by the defendant in a suit against the plaintiff is called
    a) Cross action
    b) Counter claim
    c) Cross suit
    d) All of the above
  8. Under Order 8 Rule 6 CPC set off may be permitted if
    a) The suit is for the recovery of property
    b) Value of property recoverable is less than rupees two lacs
    c) Set off claimed by the defendant is ascertained sum of money
    d) Defendant presents a written statement of the suit
  9. The provisions relating to particulars of the written statement and counter claim is in
    a) Order 8 of Code of Civil Procedure
    b) Order 9 of Code of Civil Procedure
    c) Order 10 of Code of Civil Procedure
    d) Order 11 of the Code of Civil Procedure
  10. The counter claim is to be treated as
    a) A plaint
    b) A separate suit
    c) Both (a) and (b)
    d) None of the above

Answer

  1. D
  2. D
  3. A
  4. C
  5. B
  6. C
  7. D
  8. C
  9. A
  10. A

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!