DACOITY

23
Created on By JudicialDream

DACOITY

1 / 10

1. The offence of Dacoity has been defined under which of the following section of Indian Penal Code?

2 / 10

2. What is the minimum number of persons required to commit dacoity?

3 / 10

3. Under the Indian Penal Code, Dacoity is

4 / 10

4. Which of the following is an offence which is punishable in four stages?

5 / 10

5. In which of the following, a person could cause the death of the offender in the exercise of the right of private defence of property?

6 / 10

6. Preparation of which of the following offence is punishable?

7 / 10

7. What is the maximum punishment prescribed for use of deadly weapons in dacoity?

8 / 10

8. In the offence of dacoity

9 / 10

9. ‘Attempt to dacoity’ is defined under which of the following section of Indian Penal Code?

10 / 10

10. When five men and women extort Rs. 2000 from a teenager putting him to fear of instant hurt by showing a knife, the offence committed by them would be

Your score is

The average score is 60%

0%

  1. The offence of Dacoity has been defined under which of the following section of Indian Penal Code?
    a) Section 391 of IPC
    b) Section 392 of IPC
    c) Section 393 of IPC
    d) Section 394 of IPC
  2. What is the minimum number of persons required to commit dacoity?
    a) Four
    b) Five
    c) Six
    d) Seven
  3. Under the Indian Penal Code, Dacoity is
    a) Theft committed by five or more persons
    b) Robbery committed by two or more persons
    c) Robbery committed by five or more persons
    d) Both (a) and (c)
  4. Which of the following is an offence which is punishable in four stages?
    a) Theft
    b) Dacoity
    c) Robbery
    d) Extortion
  5. In which of the following, a person could cause the death of the offender in the exercise of the right of private defence of property?
    a) House breaking
    b) Robbery
    c) Dacoity
    d) All of the above
  6. Preparation of which of the following offence is punishable?
    a) Theft
    b) Extortion
    c) Robbery
    d) Dacoity
  7. What is the maximum punishment prescribed for use of deadly weapons in dacoity?
    a) 5 years
    b) 7 years
    c) 10 years
    d) 14 years
  8. In the offence of dacoity
    a) When 5 or more persons conjointly commit or attempt to commit robbery, all of them qre equally liable for the offence even though their parts are different
    b) When 5 or more persons in the process of committing robbery commit different offences, each is liable to the offence he has committed
    c) All the persons committing the offence are not equally liable
    d) None of the above
  9. ‘Attempt to dacoity’ is defined under which of the following section of Indian Penal Code?
    a) Section 391
    b) Section 392
    c) Section 393
    d) Section 394
  10. When five men and women extort Rs. 2000 from a teenager putting him to fear of instant hurt by showing a knife, the offence committed by them would be
    a) Robbery
    b) Extortion
    c) Dacoity
    d) All of the above

ANSWER 1. A 2. B 3. C 4. B 5. C 6. D 7. B 8. A 9. C 10. C

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!