EXAMINATION OF WITNESS PART I

41
Created on By JudicialDream™

EXAMINATION OF WITNESS

1 / 10

1. Which section of Evidence Act provides that judge will decide as to admissibility of evidence?

2 / 10

2. The examination after the cross-examination of a witness by the party who has called him, is called

3 / 10

3. The right to cross-examine on an answer to court question is available

4 / 10

4. Admissibility of evidence is to be decided by 

5 / 10

5. During re-examination of a witness

6 / 10

6. Which Section of the Evidence Act deals with provisions relating to “Examination-in-chief” is provided?

7 / 10

7. Leading questions can be asked during

8 / 10

8. After re-examination of a witness, the adverse party has a

9 / 10

9. Previous statement for the purpose of contradicting a witness under section 145 do not include

10 / 10

10. Under Indian Evidence Act, 1872 questions relating to a matter not relevant to the suit or proceedings may be asked under

Your score is

The average score is 66%

0%

  1. Which section of Evidence Act provides that judge will decide as to admissibility of evidence?
    a) Section 132
    b) Section 134
    c) Section 136
    d) Section 138
  2. The examination after the cross-examination of a witness by the party who has called him, is called
    a) Main examination
    b) Re-examination
    c) Additional cross-examination
    d) Re-cross examination
  3. The right to cross-examine on an answer to court question is available
    a) To the adverse party only
    b) To the party calling the witness only
    c) To either of the parties if the answer is adverse to either of the parties
    d) Only (a)
  4. Admissibility of evidence is to be decided by
    a) The judge
    b) The parties to a trial
    c) The public prosecutor
    d) The advocates of the parties
  5. During re-examination of a witness
    a) A new matter can be introduced as a matter of right generally
    b) A new matter can be introduced only with the permission of the court
    c) No new matter can be introduced at all
    d) Either (a) or (c)
  6. Which Section of the Evidence Act deals with provisions relating to “Examination-in-chief” is provided?
    a) Section 137
    b) Section 138
    c) Section 139
    d) Section 140
  7. Leading questions can be asked during
    a) Re-examination
    b) Cross-examination
    c) Examination-in-chief
    d) All of the above
  8. After re-examination of a witness, the adverse party has a
    a) Right to further cross-examine the witness afresh in general
    b) Has no right to further cross-examine the witness
    c) Right to further cross-examine the witness only when a new fact is introduced in the re-examination
    d) Either (a) or (b)
  9. Previous statement for the purpose of contradicting a witness under section 145 do not include
    a) Letter written by him
    b) Statement made by a witness as accused in a previous case
    c) Deposition in another case
    d) Admission made by him in a written statement
  10. Under Indian Evidence Act, 1872 questions relating to a matter not relevant to the suit or proceedings may be asked under
    a) Section 146
    b) Section 147
    c) Section 148
    d) Such cannot be asked

ANSWER 1. C 2. B 3. C 4. A 5. B 6. A 7. B 8. C 9. B 10. C

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!