ADMISSIONS

25
Created on By JudicialDream

ADMISSIONS

1 / 10

1. An admission under section 17 of the Indian Evidence Act is

2 / 10

2. Admission by agents are

3 / 10

3. As per the Indian Evidence Act, admission means

4 / 10

4. Under the Indian Evidence Act, admission can be made by

5 / 10

5. Admission made by a party are evidence against

6 / 10

6. Under the Evidence Act, an admission may be 

7 / 10

7. Which of the following are relevant?

8 / 10

8. What is the evidentiary value of admission?

9 / 10

9. Under the Evidence Act, admissions

10 / 10

10. The definition of ‘admission’ under section 17 of the Indian Evidence Act has been amended by the

Your score is

The average score is 62%

0%

  1. An admission under section 17 of the Indian Evidence Act is
    a) Oral statement only
    b) Documentary statement only
    c) An oral, documentary or a statement contained in a electronic form
    d) None of the above
  2. Admission by agents are
    a) Admissible in civil Proceedings under all circumstances
    b) Admissible in civil proceedings only if the agent has the authority to make admissions
    c) Never admissible in criminal proceedings
    d) Both (b) and (c)
  3. As per the Indian Evidence Act, admission means
    a) Statement suggesting inference as to any fact in issue
    b) Statement made in a document
    c) Statement made before the court
    d) None of the above
  4. Under the Indian Evidence Act, admission can be made by
    a) A party to the suit
    b) A counsel of the party
    c) Person interested in the subject matter
    d) All of the above
  5. Admission made by a party are evidence against
    a) Privies in law
    b) Privies in blood
    c) Privies in estate
    d) All of the above
  6. Under the Evidence Act, an admission may be
    a) Used either as a while or in part
    b) Rejected as a whole or in parts
    c) Used as a whole or rejected as a whole
    d) None of the above
  7. Which of the following are relevant?
    a) An admission made by a party interested in subject matter
    b) Admission made by an agent of a party to the proceedings
    c) Admission made by a party having pecuniary interest
    d) All of the above
  8. What is the evidentiary value of admission?
    a) Conclusive proof
    b) As Estoppel
    c) Binding
    d) None of the above
  9. Under the Evidence Act, admissions
    a) Could be self harming as well as self serving
    b) Are a waiver of proof
    c) Constitute an exception to the hearsay rule
    d) All are correct
  10. The definition of ‘admission’ under section 17 of the Indian Evidence Act has been amended by the
    a) Information Technology Act, 2000
    b) Information Technology Amendment Act, 2008
    c) Criminal Law Amendment Act 2005
    d) None of the above

ANSWER 1. C 2. D 3. A 4. D 5. C 6. C 7. D 8. B 9. D 10. A

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!