COMPUTING PERIOD OF LIMITATION

18
Created on By JudicialDream™

COMPUTING PERIOD OF LIMITATION

1 / 10

1. Acknowledgement after the period of limitation

2 / 10

2. Time requisite under section 12(2) of Limitation Act means

3 / 10

3. Section 13 of Limitation Act applies to

4 / 10

4. Under section 14 defect in jurisdiction must relate to

5 / 10

5. Section 17 of Limitation Act applies to

6 / 10

6. Time taken in proceedings to set aside the sale, in suit for possession by a purchaser in execution, is liable to be excluded _______ of Limitation Act

7 / 10

7. Effect on death on or before the accrual of the right to sue

8 / 10

8. After the institution of a suit, a new defendant is substituted. The suit is deemed to have been instituted as regards him

9 / 10

9. Section 22 of the Limitation Act, 1963 is not applicable in

10 / 10

10. The fraud contemplated by section 17 of the Limitation Act, 1963, is that of 

Your score is

The average score is 46%

0%

  1. Acknowledgement after the period of limitation
    a) Is of no effect
    b) Gives rise to an independent and enforceable contract
    c) Neither (a) nor (b)
    d) Both (a) and (b)
  2. Time requisite under section 12(2) of Limitation Act means
    a) Minimum time
    b) Maximum time
    c) Actual time taken
    d) Absolutely necessary time
  3. Section 13 of Limitation Act applies to
    a) Suit filed in forma pauperis
    b) Appeal filed in forma pauperis
    c) Both (a) and (b)
    d) None of the above
  4. Under section 14 defect in jurisdiction must relate to
    a) Territorial jurisdiction
    b) Pecuniary jurisdiction
    c) Subject matter jurisdiction
    d) Either (a) or (b) or (c)
  5. Section 17 of Limitation Act applies to
    a) Suits
    b) Execution proceedings
    c) Both suits and execution proceedings
    d) Neither to suits nor to execution proceeding
  6. Time taken in proceedings to set aside the sale, in suit for possession by a purchaser in execution, is liable to be excluded _ of Limitation Act
    a) Under section 15(1)
    b) Under section 15(2)
    c) Under section 15(3)
    d) Under section 15(4)
  7. Effect on death on or before the accrual of the right to sue
    a) Extends the right to sue
    b) Ceases the right to sue
    c) Enables court to dismiss the suit
    d) None of these
  8. After the institution of a suit, a new defendant is substituted. The suit is deemed to have been instituted as regards him
    a) When he was made a party
    b) When the suit was instituted
    c) Fresh period of limitation to ve reckoned
    d) None of the above
  9. Section 22 of the Limitation Act, 1963 is not applicable in
    a) Case of a continuing tort
    b) Case of a continuing breach of contract
    c) Case of suit for damages for wrongful detention of goods
    d) None of the above
  10. The fraud contemplated by section 17 of the Limitation Act, 1963, is that of
    a) The plaintiff
    b) The defendant
    c) A third person
    d) Both (a) and (c)

ANSWER 1. A 2. C 3. A 4. D 5. C 6. D 7. A 8. A 9. C 10. B

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!