Saturday, April 20, 2024

๐—๐˜‚๐—ฑ๐—ถ๐—ฐ๐—ถ๐—ฎ๐—น๐——๐—ฟ๐—ฒ๐—ฎ๐—บโ„ข

๐™ฐ๐™ต๐™ต๐™พ๐š๐™ณ๐™ฐ๐™ฑ๐™ป๐™ด & ๐™ฐ๐™ฒ๐™ฒ๐™ด๐š‚๐š‚๐™ธ๐™ฑ๐™ป๐™ด

IPCPRACTICE MOCK TESTPRELIMSSUBJECT WISE MCQ

FALSE EVIDENCE

5
Created on By JudicialDream

FALSE EVIDENCE

1 / 10

1. Which of the following provision of the Indian Penal Code define the offence of giving false evidence?

2 / 10

2. For giving false evidence, a person must

3 / 10

3. Fabrication of false evidence can be done through

4 / 10

4. In India, law relating to the offence of perjury is given a statutory definition under ________ of the Indian Penal Code

5 / 10

5. For attracting section 192 of the Indian Penal Code, the fabrication of evidence mast be intended to use it in

6 / 10

6. Under which section of the Indian Penal Code punishment for giving false evidence in court is provided?

7 / 10

7. Harbouring or concealing an offender with intention of screening him from legal punishment is an offence under -

8 / 10

8. Offence of destruction of electronic record to prevent its production as evidence is punishable under section _________ of the Indian Penal Code.

9 / 10

9. Under which of the following section of the Indian Penal Code revealing the identity or name of victim of rape is punishable?

10 / 10

10. X makes a false entry in his shop-book for the purpose of using it as corroborative evidence in a court of justice. Which offence has been committed by X?

Your score is

The average score is 52%

0%

  1. Which of the following provision of the Indian Penal Code define the offence of giving false evidence?
    a) Section 190
    b) Section 191
    c) Section 192
    d) Section 193
  2. For giving false evidence, a person must
    a) Be legally bound to state the truth
    b) Make a false statement
    c) Believe that the statement is false
    d) All of the above
  3. Fabrication of false evidence can be done through
    a) A false statement
    b) A false entry
    c) A circumstance
    d) All of the above
  4. In India, law relating to the offence of perjury is given a statutory definition under __ of the Indian Penal Code
    a) Section 191
    b) Section 192
    c) Section 193
    d) Section 194
  5. For attracting section 192 of the Indian Penal Code, the fabrication of evidence mast be intended to use it in
    a) Before a public servant
    b) Judicial proceedings
    c) Proceedings before an arbitrator
    d) All of the above
  6. Under which section of the Indian Penal Code punishment for giving false evidence in court is provided?
    a) Section 192 IPC
    b) Section 193 IPC
    c) Section 194 IPC
    d) Section 195 IPC
  7. Harbouring or concealing an offender with intention of screening him from legal punishment is an offence under –
    a) Section 210 of IPC
    b) Section 211 of IPC
    c) Section 212 of IPC
    d) Section 213 of IPC
  8. Offence of destruction of electronic record to prevent its production as evidence is punishable under section _ of the Indian Penal Code.
    a) Section 202
    b) Section 203
    c) Section 204
    d) Section 205
  9. Under which of the following section of the Indian Penal Code revealing the identity or name of victim of rape is punishable?
    a) Section 228
    b) Section 228A
    c) Section 229
    d) Section 229A
  10. X makes a false entry in his shop-book for the purpose of using it as corroborative evidence in a court of justice. Which offence has been committed by X?
    a) Fabricating false evidence
    b) Cheating
    c) Forgery
    d) None of the above

ANSWER 1. B 2. D 3. D 4. A 5. D 6. B 7. C 8. C 9. B 10. A

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!