MISCHIEF

17
Created on By JudicialDream

MISCHIEF

1 / 10

1. Which of the following section deals with the offence of ‘Mischief’?

2 / 10

2. When a person with intent to cause damage to other persons causes destruction of property is said to have committed

3 / 10

3. Which of the following is an essential ingredients of the offence if mischief?

4 / 10

4. Mischief is an offence dealing with the

5 / 10

5. Mark the correct statement

6 / 10

6. What is the punishment for mischief provided under section 426 of IPC?

7 / 10

7. Which of the following offence in the Indian Penal Code is based on the principle enunciated in the maxim ‘sicutre tuo at allenum non leads?

8 / 10

8. Which of the following offence corresponds to the offence known as ‘malicious injury to property’?

9 / 10

9. ‘A’ voluntarily throws into a river a ring belonging to ‘Z’ with the intention of thereby causing wrongful loss to ‘Z’. ‘A’ has committed the offence of _______

10 / 10

10. Whoever destroys or moves any landmark fixed by the authority of a public servant shall be held guilty of

Your score is

The average score is 69%

0%

  1. Which of the following section deals with the offence of ‘Mischief’?
    a) Section 424
    b) Section 425
    c) Section 426
    d) Section 427
  2. When a person with intent to cause damage to other persons causes destruction of property is said to have committed
    a) Rioting
    b) Mischief
    c) Robbery
    d) Nuisance
  3. Which of the following is an essential ingredients of the offence if mischief?
    a) Intention to cause destruction of a property
    b) Intention to change nature of a property
    c) Intentionally causing wrongful loss or damage to the property pf another by destroying or diminishing its value
    d) None of the above
  4. Mischief is an offence dealing with the
    a) Damage to person
    b) Damage to property
    c) Both (a) and (b)
    d) None of the above
  5. Mark the correct statement
    a) If a person does any act amounting to mischief in the exercise of bonafide claim or right, he cannot be convicted of this offence.
    b) An act done through negligence will never amount to mischief
    c) Negligence coupled with intention to cause wrongful loss may amount to mischief.
    d) All of the above
  6. What is the punishment for mischief provided under section 426 of IPC?
    a) Three months
    b) Six months
    c) One month
    d) One year
  7. Which of the following offence in the Indian Penal Code is based on the principle enunciated in the maxim ‘sicutre tuo at allenum non leads?
    a) Theft
    b) Criminal breach of trust
    c) Criminal misappropriation
    d) Mischief
  8. Which of the following offence corresponds to the offence known as ‘malicious injury to property’?
    a) Theft
    b) Extortion
    c) Mischief
    d) Robbery
  9. ‘A’ voluntarily throws into a river a ring belonging to ‘Z’ with the intention of thereby causing wrongful loss to ‘Z’. ‘A’ has committed the offence of _
    a) Nuisance
    b) Mischief
    c) Cheating
    d) None of the above
  10. Whoever destroys or moves any landmark fixed by the authority of a public servant shall be held guilty of
    a) Public nuisance under section 268, IPC
    b) Negligent conduct with regard to public property under section 288, IPC
    c) Mischief under section 434, IPC
    d) No offence

ANSWER 1. B 2. B 3. C 4. B 5. D 6. A 7. D 8. C 9. B 10.C

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!