CONFESSION

31
Created on By JudicialDream

CONFESSION

1 / 10

1. Confession caused by inducement, threat or promise when irrelevant in criminal proceeding is provided under which section of the Indian Evidence Act?

2 / 10

2. A confession made to a police officer is irrelevant under sec. 25. Such a confession

3 / 10

3. Under which section of Evidence Act, confession before police is not admissible?

4 / 10

4. A relevant confession will become irrelevant when

5 / 10

5. What is the meaning of retracted confession?

6 / 10

6. A confession by an accused made while in police custody, he proved against him only when made in the immediate presence of

7 / 10

7. Extra-judicial confession means a confession made

8 / 10

8. Palvinder Kaur v. State of Punjab us related to which of the following?

9 / 10

9. Under section 27 of Evidence Act, discovery of fact includes

10 / 10

10. The case of Kashmira Singh v. State of Madhya Pradesh relates to

Your score is

The average score is 62%

0%

  1. Confession caused by inducement, threat or promise when irrelevant in criminal proceeding is provided under which section of the Indian Evidence Act?
    a) Section 23
    b) Section 24
    c) Section 25
    d) Section 26
  2. A confession made to a police officer is irrelevant under sec. 25. Such a confession
    a) Must relate to the same crime for which a person is charged
    b) May relate to the same crime or another crime
    c) Must relate to another crime
    d) None of the above
  3. Under which section of Evidence Act, confession before police is not admissible?
    a) Section 25
    b) Section 26
    c) Section 27
    d) Section 28
  4. A relevant confession will become irrelevant when
    a) Made under a promise of secrecy
    b) When the accused was drunk
    c) Made to a police office
    d) All of the above
  5. What is the meaning of retracted confession?
    a) Confession which is subsequently confirmed
    b) Confession which is subsequently assured
    c) Confession which is subsequently resiled
    d) None of the above
  6. A confession by an accused made while in police custody, he proved against him only when made in the immediate presence of
    a) A doctor
    b) A lawyer
    c) Family member
    d) A judicial Magistrate
  7. Extra-judicial confession means a confession made
    a) To the police officer
    b) To the doctor
    c) Both (b) and (c)
    d) None of the above
  8. Palvinder Kaur v. State of Punjab us related to which of the following?
    a) Confession
    b) Admission
    c) Primary Evidence
    d) Secondary Evidence
  9. Under section 27 of Evidence Act, discovery of fact includes
    a) The object found
    b) The place from where it is produced
    c) Both (a) and (b)
    d) Neither (a) nor (b)
  10. The case of Kashmira Singh v. State of Madhya Pradesh relates to
    a) Dying declaration
    b) Confession of co-accused
    c) Confession to police officer
    d) Privileged Communication

ANSWER 1. B 2. B 3. A 4. C 5. C 6. D 7. C 8. A 9. C 10. B

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!