PRESUMPTION AS TO DOCUMENTS

20
Created on By JudicialDream™

PRESUMPTION AS TO DOCUMENTS

1 / 10

1. Presumption as to genuineness of certified copies pf documents is stated in section ________ of the Indian Penal Code.

2 / 10

2. Section 81A was added in the Indian Evidence Act by the Information Technology Act, 2000 to provide the presumption as to

3 / 10

3. Under section 83 of Evidence Act, presumption as to accuracy of maps and plans can be raised in respect of

4 / 10

4. Section 79 of Evidence Act contains

5 / 10

5. Due execution and authentication of a power of attorney shall be presumed under section 85 of Evidence Act when executed before and authentication by

6 / 10

6. The presumption under section 90 of Evidence Act can be drawn in respect of

7 / 10

7. Period of thirty years under section 90 of Evidence Act is to be reckoned from

8 / 10

8. Electronic record in proper custody gives rise to a presumption as to the digital signature, to be affixed by that particular person under section 90A of Evidence Act if the Electronic record produced is

9 / 10

9. Section 90 of Evidence Act applies to

10 / 10

10. In cases of Wills, the period of thirty years shall run from

Your score is

The average score is 59%

0%

  1. Presumption as to genuineness of certified copies pf documents is stated in section __ of the Indian Penal Code.
    a) Section 77
    b) Section 78
    c) Section 79
    d) Section 80
  2. Section 81A was added in the Indian Evidence Act by the Information Technology Act, 2000 to provide the presumption as to
    a) Electronic records
    b) Electronic agreements
    c) Electronic messages
    d) Gazettes in electronic forms
  3. Under section 83 of Evidence Act, presumption as to accuracy of maps and plans can be raised in respect of
    a) Maps and plans made by private persons
    b) Maps and plans made by the authority of Government
    c) Both (a) and (b) above
    d) Only (a) and not (b)
  4. Section 79 of Evidence Act contains
    a) A presumption of fact
    b) A rebuttable presumption of law
    c) An irrebuttable presumption of law
    d) No presumption either of fact or law
  5. Due execution and authentication of a power of attorney shall be presumed under section 85 of Evidence Act when executed before and authentication by
    a) A notary
    b) A judge
    c) A magistrate
    d) All of the above
  6. The presumption under section 90 of Evidence Act can be drawn in respect of
    a) Certified copies
    b) Original documents
    c) Uncertified copies
    d) All of the above
  7. Period of thirty years under section 90 of Evidence Act is to be reckoned from
    a) The date on which the document is relied upon
    b) The date on which the document is filed in the court
    c) The date on which the document is tendered in evidence, when its genuiness becomes a subject of proof
    d) All of the above
  8. Electronic record in proper custody gives rise to a presumption as to the digital signature, to be affixed by that particular person under section 90A of Evidence Act if the Electronic record produced is
    a) 5 years old
    b) 10 years old
    c) 15 years old
    d) 20 years old
  9. Section 90 of Evidence Act applies to
    a) Testamentary documents
    b) Non-testamentary documents
    c) Both testamentary and non-testamentary documents
    d) None of the above
  10. In cases of Wills, the period of thirty years shall run from
    a) From the date of the will
    b) From the date of the death of the testator
    c) From the date of registration of the Will, if registered
    d) Either (a) or (b)

ANSWER 1. C 2. D 3. B 4. B 5. D 6. B 7. C 8. A 9. C 10. A

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!