EXAMINATION OF WITNESS PART II

28
Created on By JudicialDream™

EXAMINATION OF WITNESS PART II

1 / 10

1. Indecent and scandalous questions may be forbidden by the court under

2 / 10

2. Under the Evidence Act, 1872 the court may permit such questions which it regard indecent or scandalous if

3 / 10

3. The provision relating to “hostile witness” is provided in

4 / 10

4. Which section of the Indian Evidence Act was amended by the Criminal Law (Amendment) Act, 2005?

5 / 10

5. Testimony of hostile witness is to be

6 / 10

6. Statement of an injured person is recorded as dying declaration; however if he survives, his statement is admissible under Indian Evidence Act under

7 / 10

7. Section 159 of Evidence Act provides for

8 / 10

8. Under which section of the Indian Evidence Act, a judge is empowered to ask any question relevant or irrelevant to a witness or a party to a suit?

9 / 10

9. Which section of the Indian Evidence Act makes the provision that there shall be no new trial on the ground of improper admission or rejection of evidence?

10 / 10

10. A witness cannot refresh his memory by

Your score is

The average score is 63%

0%

  1. Indecent and scandalous questions may be forbidden by the court under
    a) Section 149
    b) Section 150
    c) Section 151
    d) Section 152
  2. Under the Evidence Act, 1872 the court may permit such questions which it regard indecent or scandalous if
    a) They relate to facts in issue
    b) They relate to the character of the accused
    c) Accused does not object
    d) Prosecutor demands it
  3. The provision relating to “hostile witness” is provided in
    a) Section 154 of the Evidence Act
    b) Section 155 of the Evidence Act
    c) Section 156 of the Evidence Act
    d) Section 157 of the Evidence Act
  4. Which section of the Indian Evidence Act was amended by the Criminal Law (Amendment) Act, 2005?
    a) Section 90A
    b) Section 118
    c) Section 154
    d) Section 156
  5. Testimony of hostile witness is to be
    a) Rejected outrightly
    b) Partially rejected
    c) Partially accepted
    d) Considered with caution and be corroborated
  6. Statement of an injured person is recorded as dying declaration; however if he survives, his statement is admissible under Indian Evidence Act under
    a) Section 32(1)
    b) Section 85
    c) Section 144
    d) Section 157
  7. Section 159 of Evidence Act provides for
    a) The credit of a witness may be impeached
    b) Court’s power to disallow indecent or scandalous question
    c) Witness can refresh his memory
    d) To put any question which might be put in cross-examination by party to his own witness
  8. Under which section of the Indian Evidence Act, a judge is empowered to ask any question relevant or irrelevant to a witness or a party to a suit?
    a) Section 164
    b) Section 165
    c) Section 166
    d) Section 167
  9. Which section of the Indian Evidence Act makes the provision that there shall be no new trial on the ground of improper admission or rejection of evidence?
    a) Section 164
    b) Section 165
    c) Section 166
    d) Section 167
  10. A witness cannot refresh his memory by
    a) Referring to any writing made by the witness
    b) Referring to any copy of the document by the witness with the court’s permission
    c) Referring to another witness for taking his assistance
    d) Referring to any writing made by any other person and read by the witness

ANSWER 1. C 2. A 3. A 4. C 5. D 6. D 7. C 8. B 9. D 10. C

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!