OUR UNIVERSE

  
  1. Which of the following planet is nearest to the earth?
    (A) Mercury
    (B) Venus
    (C) Mars
    (D) Jupiter
  2. What causes day & night
    (A) Moon’s rotation
    (B) Tilt of earth’s axis
    (C) Rotation of earth on it’s axis
    (D) Earth’s rotation
  3. Which is the largest planet in the solar system?
    (A) Jupiter
    (B) Earth
    (C) Mars
    (D) Saturn
  4. _ is a planet with rings around it
    (A) Saturn
    (B) Jupiter
    (C) Venus
    (D) Uranus
  5. Hottest planet of the solar system is
    (A) Venus
    (B) Neptune
    (C) Mars
    (D) Sun
  6. Solar eclipse occurs on
    (A) Any day
    (B) Full moon day
    (C) Quarter moon day
    (D) New moon day
  7. Light year is the unit of
    (A) Speed
    (B) Radioactivity
    (C) Distance
    (D) Luminosity
  8. Supernova is
    (A) A black hole
    (B) A dying star
    (C) An asteroid
    (D) A comet
  9. Big bang theory explains the
    (A) Origin of mammals
    (B) Origin of oceans
    (C) Origin of mountains
    (D) Origin of universe
  10. Man first set foot on moon
    (A) 1963
    (B) 1958
    (C) 1969
    (D) 1976
       

Answer 1 B 2 C 3 A 4 A 5 A 6 D 7 C 8 B 9 D 10 C

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!