LIMITATION OF SUIT, APPEAL & APPLICATION

17
Created on By JudicialDream™

LIMITATION OF SUIT, APPEAL & APPLICATION

1 / 10

1. Section 3 of Limitation Act does not apply to

2 / 10

2. Under section 3 of the Limitation Act, a claim by way of _______ is treated as a cross suit.

3 / 10

3. Section 4 of Limitation Act applies to

4 / 10

4. Where the prescribed period of limitation for any application is expiring on a holiday, the application

5 / 10

5. Section 6 of Limitation Act does apply in case of

6 / 10

6. Under Limitation Act, the period of limitation for any suit or application shall be deemed to be extended for a maximum period of ______ from the death of the person affected by disability

7 / 10

7. During period of legal disability, the period of limitation shall

8 / 10

8. Delay in filing the suit

9 / 10

9. Which of the following section of the Limitation Act, 1963 deal with suits against trustees and their representatives?

10 / 10

10. For a person with disability the starting point of limitation is

Your score is

The average score is 53%

0%

  1. Section 3 of Limitation Act does not apply to
    a) Suits
    b) Appeal
    c) Application
    d) Execution
  2. Under section 3 of the Limitation Act, a claim by way of _ is treated as a cross suit.
    a) Set-off
    b) Counter-claim
    c) Set-off or counter-claim
    d) Set-off and counter-claim
  3. Section 4 of Limitation Act applies to
    a) Suits
    b) Appeals and applications
    c) Both (a) and (b)
    d) None of the above
  4. Where the prescribed period of limitation for any application is expiring on a holiday, the application
    a) Should be made a day prior to holiday
    b) May be made on the day when the court re-opens
    c) May be made within thirty days of re-opening of the court
    d) May be made on any day after the Court re-opens
  5. Section 6 of Limitation Act does apply in case of
    a) Illness
    b) Minority
    c) Poverty
    d) None of the above
  6. Under Limitation Act, the period of limitation for any suit or application shall be deemed to be extended for a maximum period of __ from the death of the person affected by disability
    a) Three years
    b) Five years
    c) Twelve years
    d) Thirty years
  7. During period of legal disability, the period of limitation shall
    a) Increase
    b) Continue to run
    c) Be extended to limited period
    d) Remain suspended
  8. Delay in filing the suit
    a) Cannot be condoned under Limitation Act, 1963
    b) Can be condoned under section 3 of Limitation Act
    c) Can be condoned under section 5 of Limitation Act
    d) Can be condoned under section 9 of Limitation Act
  9. Which of the following section of the Limitation Act, 1963 deal with suits against trustees and their representatives?
    a) Section 9
    b) Section 10
    c) Section 11
    d) Section 12
  10. For a person with disability the starting point of limitation is
    a) One year after the removal of disability
    b) Three years after removal of disability
    c) Removal of disability
    d) None of the above

ANSWER 1. D 2. C 3. C 4. B 5. C 6. A 7. D 8. A 9. B 10. C

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!