CRIMINAL CONSPIRACY

  1. Which of the following chapters of the Indian Penal Code deals with criminal conspiracy?
    a) Chapter IV
    b) Chapter V
    c) Chapter VA
    d) Chapter VI
  2. Under the Indian Penal Code, Criminal Conspiracy requires
    a) An agreement between two or more persons
    b) Doing of an illegal act
    c) Doing of a legal act with illegal means
    d) All of the above
  3. Which section of the Indian Penal Code define ‘Criminal Conspiracy’?
    a) Section 120
    b) Section 120A
    c) Section 120B
    d) Section 121
  4. When two or more persons agree to do or cause to be done an illegal act, or an act which is not illegal, by illegal means, such an agreement is
    a) Designated as a criminal abetment
    b) Designated as a criminal conspiracy
    c) Both criminal conspiracy and abetment
    d) None of the above
  5. In criminal conspiracy
    a) The agreement is the actus reus
    b) There is no actus reus
    c) Mental element is sufficient
    d) None of the above
  6. Which of the following is the gist of offence of criminal conspiracy?
    a) Common intention
    b) Common object
    c) An agreement to commit an illegal act or illegal means
    d) None of the above
  7. Which of the following necessary condition required to be proved to constitute an offence of criminal conspiracy under the Indian Penal Code?
    a) There must be a prior meeting of two or more persons
    b) There must be an agreement of two or more persons to do an illegal act or to do a legal act by illegal means
    c) A person does an illegal act with the help of two or more persons.
    d) None of the above
  8. As per Indian Penal Code, Conspiracy is a
    a) Continuing offence
    b) Civil wrong only
    c) Piece of evidence only
    d) None of the above
  9. What is the minimum number of persons required for Criminal conspiracy?
    a) One
    b) Two
    c) Three
    d) Five
  10. Smith v. Desmond is a leading case on
    a) Sedition
    b) Theft
    c) Criminal conspiracy
    d) Affray
3
Created on By JudicialDream

CRIMINAL CONSPIRACY

1 / 10

1. Which of the following chapters of the Indian Penal Code deals with criminal conspiracy?

2 / 10

2. Under the Indian Penal Code, Criminal Conspiracy requires

3 / 10

3. Which section of the Indian Penal Code define ‘Criminal Conspiracy’?

4 / 10

4. When two or more persons agree to do or cause to be done an illegal act, or an act which is not illegal, by illegal means, such an agreement is

5 / 10

5. In criminal conspiracy 

6 / 10

6. Which of the following is the gist of offence of criminal conspiracy?

7 / 10

7. Which of the following necessary condition required to be proved to constitute an offence of criminal conspiracy under the Indian Penal Code?

8 / 10

8. As per Indian Penal Code, Conspiracy is a

9 / 10

9. What is the minimum number of persons required for Criminal conspiracy?

10 / 10

10. Smith v. Desmond is a leading case on

Your score is

The average score is 90%

0%

ANSWER 1. (C) 2. (D) 3. (B) 4. (B) 5. (A) 6. (C) 7. (B) 8. (A) 9. (B) 10. (C)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!