EXAMINATION OF WITNESS

                           

  1. Hearing of the suit and examination of witnesses covered under Order _ of the Code of Civil Procedure, 1908.
    a) Order 17
    b) Order 18
    c) Order 19
    d) Order 20
  2. Order 18 of the Code of Civil Procedure contains rules governing the hearing of the suit. As a general rule
    a) The plaintiff has right to begin
    b) The defendant has right to begin
    c) Depends on the court’s discretion
    d) All of the above
  3. Order 18 Rule 4(1) of the Code of Civil Procedure, the examination in chief of a witness shall be recorded
    a) By the judge
    b) By the commissioner appointed by the court
    c) On affidavit
    d) None of these
  4. Which of the following order and Rules under the Code of Civil Procedure that in every case of the examination in chief of a witness shall be on affidavit?
    a) Order 18 Rule 2
    b) Order 18 Rule 3
    c) Order 18 Rule 4(1)
    d) None of the above
  5. Under Order 18 Rule 4, the evidence of the witnesses
    a) Has to be recorded in open court
    b) Could be taken by a commission
    c) Both (a) and (b)
    d) None of the above
  6. The evidence of a witness shall be taken in
    a) Language of the Court
    b) English
    c) Hindi
    d) Either (B) or (C)
  7. Which is correct about the recording of evidence under Order 18 Rule 4 of the Code of Civil Procedure?
    a) For cross examination the commissioner shall be appointed
    b) The examination in chief of a witness shall be on affidavit
    c) The District judge shall prepare a panel of commissioner to record the evidence
    d) All of the above
  8. Which of the following is incorrect?
    a) The court may record remarks regarding the demeanour of a witness.
    b) The court may at any stage of a suit recall and examine a witness
    c) The objection taken by the opposite party in relation to evidence has to be decided by the court during the taking of evidence
    d) None of the above
  9. When English is not the language of the court, evidence may be taken in English if
    a) The Court considers it necessary
    b) All the parties do not object
    c) Both (a) and (b)
    d) None of the above
  10. The rule that the court may direct or permit any party to examine any witness at any stage has been deleted by the
    a) 1976 Amendment
    b) 1999 Amendment
    c) 2002 Amendment
    d) None of the above
2
Created on By JudicialDream

EXAMINATION OF WITNESSES

1 / 10

1. Hearing of the suit and examination of witnesses covered under Order _________ of the Code of Civil Procedure, 1908.

2 / 10

2. Order 18 of the Code of Civil Procedure contains rules governing the hearing of the suit.As a general rule

3 / 10

3. Order 18 Rule 4(1) of the Code of Civil Procedure, the examination in chief of a witness shall be recorded

4 / 10

4. Which of the following order and Rules under the Code of Civil Procedure that in every case of the examination in chief of a witness shall be on affidavit?

5 / 10

5. Under Order 18 Rule 4, the evidence of the witnesses

6 / 10

6. The evidence of a witness shall be taken in

7 / 10

7. Which is correct about the recording of evidence under Order 18 Rule 4 of the Code of Civil Procedure?

8 / 10

8. Which of the following is incorrect?

9 / 10

9. When English is not the language of the court, evidence may be taken in English if

10 / 10

10. The rule that the court may direct or permit any party to examine any witness at any stage has been deleted by the

Your score is

The average score is 75%

0%

ANSWER 1. (B) 2. (A) 3. (C) 4. (C) 5. (C) 6. (A) 7. (D) 8. (D) 9. (B) 10. (B)

                               

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!