KIDNAPPING & ABDUCTION

33
Created on By JudicialDream

KIDNAPPING & ABDUCTION

1 / 10

1. Under which of the following section of Indian Penal Code, kidnapping from India is provided?

2 / 10

2. Which of the following are the essential ingredient of the offence of kidnapping under Indian Penal Code?

3 / 10

3. What should be the age of the minor for the offence of kidnapping?

4 / 10

4. Under Section 361 of IPC, the word ‘takes’ signifies

5 / 10

5. Which of the following is a continuing offence?

6 / 10

6. Abduction under section 362 of Indian Penal Code can be committed against

7 / 10

7. Kidnapping for ransom is provided under section ________ of Indian Penal Code.

8 / 10

8. Imputation of a girl from foreign country into India to force her for sexual intercourse with any other man, is a punishable offence under Section 366B, IPC provided the age of girl is

9 / 10

9. Whoever kidnaps or abduct any child with intention of taking dishonestly any movable property from the person of such child, shall be punished under section 369 of Indian Penal Code if the child is under

10 / 10

10. The offence of trafficking of person is defined under which section of Indian Penal Code?

Your score is

The average score is 60%

0%

  1. Under which of the following section of Indian Penal Code, kidnapping from India is provided?
    a) Section 359
    b) Section 360
    c) Section 361
    d) Section 362
  2. Which of the following are the essential ingredient of the offence of kidnapping under Indian Penal Code?
    a) Minor child
    b) Without the consent of lawful guardian
    c) Out of the keeping of the lawful guardian
    d) All of the above
  3. What should be the age of the minor for the offence of kidnapping?
    a) 16 years
    b) 18 years
    c) 21 years
    d) Below 16 years if a male and below 18 years if a female
  4. Under Section 361 of IPC, the word ‘takes’ signifies
    a) Physical taking
    b) Taking by fraud
    c) Taking by force
    d) All of the above
  5. Which of the following is a continuing offence?
    a) Theft
    b) Rape
    c) Abduction
    d) Abetment
  6. Abduction under section 362 of Indian Penal Code can be committed against
    a) A male or female person below 18 years only
    b) A male or female person below 16 years only
    c) Women only
    d) A person of any age
  7. Kidnapping for ransom is provided under section __ of Indian Penal Code.
    a) Section 363
    b) Section 364
    c) Section 364A
    d) Section 365A
  8. Imputation of a girl from foreign country into India to force her for sexual intercourse with any other man, is a punishable offence under Section 366B, IPC provided the age of girl is
    a) Below 15 years
    b) Below 16 years
    c) Below 18 years
    d) Below 21 years
  9. Whoever kidnaps or abduct any child with intention of taking dishonestly any movable property from the person of such child, shall be punished under section 369 of Indian Penal Code if the child is under
    a) Seven years
    b) Ten years
    c) Twelve years
    d) Fourteen years
  10. The offence of trafficking of person is defined under which section of Indian Penal Code?
    a) Section 368
    b) Section 369
    c) Section 370
    d) Section 370A

ANSWER 1. B 2. D 3. D 4. A 5. C 6. D 7. C 8. D 9. B 10. C

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!