ORAL EVIDENCE

30
Created on By JudicialDream

ORAL EVIDENCE

1 / 10

1. Chapter IV of the Indian Evidence Act deals with which of the following?

2 / 10

2. Which of the following sections of the Indian Evidence Act mandates that all facts, except the contents of documents or electronic records may be proved by oral evidence?

3 / 10

3. Which of the following statements is not correct?

4 / 10

4. Contents of a documents under section 59 of the Indian Evidence Act, 1872

5 / 10

5. Evidence given by witness, who is dumb, in writing is deemed as

6 / 10

6. Oral evidence is allowed

7 / 10

7. What is the nature of a statement given in NARCO test?

8 / 10

8. Oral evidence under section 60 of the Evidence Act, 1872 must in all cases be 

9 / 10

9. Which of the following evidence is excluded by section 60 of the Indian Evidence Act?

10 / 10

10. The details of an incidence printed in a Newspaper are categorised as

Your score is

The average score is 64%

0%

  1. Chapter IV of the Indian Evidence Act deals with which of the following?
    a) Oral Evidence
    b) Documentary Evidence
    c) Expert Opinion
    d) Facts which need not be proved
  2. Which of the following sections of the Indian Evidence Act mandates that all facts, except the contents of documents or electronic records may be proved by oral evidence?
    a) Section 56
    b) Section 57
    c) Section 58
    d) Section 59
  3. Which of the following statements is not correct?
    a) Facts admitted need not be proved
    b) No fact of which the court will take notice need be proved
    c) All facts and the contents of documents may be proved be oral evidence
    d) Oral evidence must be direct
  4. Contents of a documents under section 59 of the Indian Evidence Act, 1872
    a) Can be proved by oral evidence
    b) Cannot be proved by oral evidence
    c) May or may not be proved by oral evidence
    d) Can only be proved by oral evidence under the orders of the court
  5. Evidence given by witness, who is dumb, in writing is deemed as
    a) Irrelevant evidence
    b) Oral evidence
    c) Documentary evidence
    d) Partially documentary evidence
  6. Oral evidence is allowed
    a) Only when it is given in court
    b) Even if it is given either in the court or elsewhere
    c) When it is given both in trial and investigation
    d) When it is given before a police officer in investigation
  7. What is the nature of a statement given in NARCO test?
    a) It is not an evidence
    b) It is an oral evidence
    c) It is a scientific evidence
    d) It is a circumstantial evidence
  8. Oral evidence under section 60 of the Evidence Act, 1872 must in all cases be
    a) Direct
    b) Indirect
    c) Circumstantial
    d) May be presumed by court
  9. Which of the following evidence is excluded by section 60 of the Indian Evidence Act?
    a) Hearsay Evidence
    b) Circumstantial Evidence
    c) Documentary Evidence
    d) None of the above
  10. The details of an incidence printed in a Newspaper are categorised as
    a) Relevant evidence
    b) Indirect evidence
    c) Hearsay evidence
    d) Documentary evidence

ANSWER 1. A 2. D 3. C 4. B 5. B 6. A 7. B 8. A 9. A 10. C

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!