CRIMINAL TRESPASS

19
Created on By JudicialDream

CRIMINAL TRESPASS

1 / 10

1. Criminal trespass has been defined in which section of Indian Penal Code?

2 / 10

2. The offence of criminal trespass is complete when a person enters upon the property in the possession of another with intent to commit

3 / 10

3. Trespass being made in a surreptitious manner is called

4 / 10

4. ‘’A’ enters Z’s house through a window. ‘A’ commits

5 / 10

5. The object of provisions relating to trespass in the Indian Penal Code is to protect

6 / 10

6. Whoever commits house breaking after sunset and before sunrise, is said to commit

7 / 10

7. To constitute trespass, entry in to property of another must be with intention to

8 / 10

8. What is the punishment for criminal trespass prescribed under section Section 447 of the Indian Penal Code?

9 / 10

9. In which of the following sections of the Indian Penal Code, 1860 Lurking House trespass has been defined?

10 / 10

10. House trespass includes

Your score is

The average score is 58%

0%

  1. Criminal trespass has been defined in which section of Indian Penal Code?
    a) Section 440
    b) Section 441
    c) Section 443
    d) Section 445
  2. The offence of criminal trespass is complete when a person enters upon the property in the possession of another with intent to commit
    a) A bailable offence
    b) A non bailable offence
    c) A cognizable offence
    d) Any offence
  3. Trespass being made in a surreptitious manner is called
    a) Lurking house trespass
    b) House trespass
    c) House breaking
    d) None of the above
  4. ‘’A’ enters Z’s house through a window. ‘A’ commits
    a) Trespass
    b) House trespass
    c) House breaking
    d) All of the above
  5. The object of provisions relating to trespass in the Indian Penal Code is to protect
    a) Possession
    b) Ownership
    c) Both (a) and (b)
    d) None of the above
  6. Whoever commits house breaking after sunset and before sunrise, is said to commit
    a) House breaking
    b) House breaking by night
    c) Lurking house trespass
    d) None of the above
  7. To constitute trespass, entry in to property of another must be with intention to
    a) Intimidate the person
    b) Insult or annoy the person
    c) Commit an offence
    d) Any of the above
  8. What is the punishment for criminal trespass prescribed under section Section 447 of the Indian Penal Code?
    a) One month or fine extend to one hundred rupees or with both
    b) Two months or fine extend to two hundred rupees or with both
    c) Three months or fine extend to five hundred rupees or with both
    d) None of the above
  9. In which of the following sections of the Indian Penal Code, 1860 Lurking House trespass has been defined?
    a) Section 442
    b) Section 443
    c) Section 445
    d) Section 446
  10. House trespass includes
    a) House breaking
    b) Lurking house trespass
    c) Lurking house trespass by night
    d) All of the above

ANSWER 1. B 2. D 3. A 4. C 5. A 6. B 7. D 8. C 9. B 10. D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!