HURT & GRIEVOUS HURT

14
Created on By JudicialDream

HURT & GRIEVOUS HURT

1 / 10

1. Whoever causes ______ to any person is said to cause hurt.

2 / 10

2. Which of the following section of the Indian Penal Code defines ‘Hurt’?

3 / 10

3. A mental pain is

4 / 10

4. A prostitute suffering from communicable disease has sexual intercourse with a man representing that she was free from any disease commits

5 / 10

5. Grievous Hurt means

6 / 10

6. The offence of grievous hurt has been defined in

7 / 10

7. Which of the following amounts to grievous hurt?

8 / 10

8. Hurt or grievous hurt to be punishable must be caused

9 / 10

9. Any hurt is ‘grievous’ if it causes the sufferer to be in severe bodily pain or unable to follow his ordinary pursuits during the space to

10 / 10

10. ‘A’ has knocked down four teeth of ‘B’. ‘A’ has committed the offence of-

Your score is

The average score is 76%

0%

  1. Whoever causes __ to any person is said to cause hurt.
    a) Bodily pain
    b) Infirmity
    c) Disease
    d) Either (a) or (b) or (c)
  2. Which of the following section of the Indian Penal Code defines ‘Hurt’?
    a) Section 317
    b) Section 318
    c) Section 319
    d) Section 320
  3. A mental pain is
    a) Also covered under the offence of simple hurt
    b) Sometimes covered under the offence of simple hurt
    c) Not covered under the offence of simple hurt
    d) None of the above
  4. A prostitute suffering from communicable disease has sexual intercourse with a man representing that she was free from any disease commits
    a) Hurt
    b) Cheating
    c) Mischief
    d) Unnatural offence
  5. Grievous Hurt means
    a) Disfiguration
    b) Emasculation
    c) Any hurt which endangers life
    d) All of the above
  6. The offence of grievous hurt has been defined in
    a) Section 320 of IPC
    b) Section 321 of IPC
    c) Section 322 of IPC
    d) Section 323 of IPC
  7. Which of the following amounts to grievous hurt?
    a) Emasculation
    b) Dislocation of tooth
    c) Permanent privation of the hearing of either ear
    d) All of the above
  8. Hurt or grievous hurt to be punishable must be caused
    a) Voluntarily
    b) Involuntarily
    c) Voluntarily and with knowledge and intention to do so
    d) None of the above
  9. Any hurt is ‘grievous’ if it causes the sufferer to be in severe bodily pain or unable to follow his ordinary pursuits during the space to
    a) Fifteen days
    b) Twenty days
    c) One month
    d) Two months
  10. ‘A’ has knocked down four teeth of ‘B’. ‘A’ has committed the offence of-
    a) Causing grievous hurt
    b) Causing hurt
    c) Attempt to cause hurt
    d) None of the above

ANSWER 1. D 2. C 3. C 4. A 5. D 6. A 7. D 8. C 9. B 10. A

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!