Saturday, April 20, 2024

๐—๐˜‚๐—ฑ๐—ถ๐—ฐ๐—ถ๐—ฎ๐—น๐——๐—ฟ๐—ฒ๐—ฎ๐—บโ„ข

๐™ฐ๐™ต๐™ต๐™พ๐š๐™ณ๐™ฐ๐™ฑ๐™ป๐™ด & ๐™ฐ๐™ฒ๐™ฒ๐™ด๐š‚๐š‚๐™ธ๐™ฑ๐™ป๐™ด

CPCPRACTICE MOCK TESTPRELIMSSUBJECT WISE MCQ

SECOND APPEAL

32
Created on By JudicialDream

SECOND APPEAL

1 / 10

1. Under which section of Civil Procedure Code a second appeal can be filed

2 / 10

2. Where does the second appeal shall lie under section 100 of CPC?

3 / 10

3. Second appeal lies to the High Court only on the ground of

4 / 10

4. Under the provision of Code of Civil Procedure, no second appeal lies in a suit for recovery of money not exceeding

5 / 10

5. If the appeal is heard by a single judge bench of a High Court, where does further appeal lies?

6 / 10

6. Under section 100 of CPC, a second appeal can be

7 / 10

7. No second appeal shall lie from any order

8 / 10

8. Which of the following orders cannot be appealed against under section 104 of CPC?

9 / 10

9. Which order contains rules relating to appeals to the Supreme Court?

10 / 10

10. Section 103 lays down that in any second appeal, the High Court may, if the evidence on the record is sufficient, determine any issue necessary for the disposal of the appeal

Your score is

The average score is 69%

0%

  1. Under which section of Civil Procedure Code a second appeal can be filed
    a) Section 99
    b) Section 100
    c) Section 100A
    d) Section 101
  2. Where does the second appeal shall lie under section 100 of CPC?
    a) High Court
    b) District Court
    c) Supreme Court
    d) Special Court
  3. Second appeal lies to the High Court only on the ground of
    a) Question of fact
    b) Substantial question of law
    c) Both on question of fact and law
    d) Mixed question of fact and law
  4. Under the provision of Code of Civil Procedure, no second appeal lies in a suit for recovery of money not exceeding
    a) Rs. 15000
    b) Rs. 20000
    c) Rs. 25000
    d) Rs. 30000
  5. If the appeal is heard by a single judge bench of a High Court, where does further appeal lies?
    a) To the Supreme Court only
    b) To division bench of High Court
    c) No further appeal
    d) None of the above
  6. Under section 100 of CPC, a second appeal can be
    a) Admitted in its entirety
    b) Rejected in totality
    c) Partly admitted and partly rejected
    d) Either (a) or (b)
  7. No second appeal shall lie from any order
    a) When the subject matter of the original suit is for recovery of money not exceeding Rs 25,000
    b) Except on the grounds mentioned in section 100
    c) Where any section of the Code has declared that any decision shall be final
    d) All of the above
  8. Which of the following orders cannot be appealed against under section 104 of CPC?
    a) An interlocutory order
    b) An order for payment of compensatory costs
    c) An order under section 91 or 92
    d) An order imposing a fine or directing the arrest or detention in the civil prison
  9. Which order contains rules relating to appeals to the Supreme Court?
    a) Order 43
    b) Order 44
    c) Order 45
    d) Order 46
  10. Section 103 lays down that in any second appeal, the High Court may, if the evidence on the record is sufficient, determine any issue necessary for the disposal of the appeal
    a) Which has not been determined by the lower appellate court
    b) Which has not been determined by the court of first instance
    c) Both (a) and (b)
    d) Only (a)

ANSWER 1. B 2. A 3. B 4. C 5. C 6. D 7. D 8. A 9. C 10. C

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!