Monday, May 27, 2024

๐—๐˜‚๐—ฑ๐—ถ๐—ฐ๐—ถ๐—ฎ๐—น๐——๐—ฟ๐—ฒ๐—ฎ๐—บโ„ข

๐™ฐ๐™ต๐™ต๐™พ๐š๐™ณ๐™ฐ๐™ฑ๐™ป๐™ด & ๐™ฐ๐™ฒ๐™ฒ๐™ด๐š‚๐š‚๐™ธ๐™ฑ๐™ป๐™ด

IPCPRACTICE MOCK TESTPRELIMSSUBJECT WISE MCQ

ABETMENT

  1. Abetment under Section 107 of IPC can be constituted by
    a) Instigation
    b) Intentionally aid
    c) Conspiracy
    d) All of the above
  2. Abetment by aid requires
    a) Active aiding
    b) Intentional aiding
    c) Passive aiding
    d) None of the above
  3. The abetment of offence is completed as soon
    a) The offence abetted has been committed
    b) The abettor has incited another person to commit an offence
    c) The person abetted has done some overt act towards the commission of the offence
    d) All of the above
  4. Abetment to an offence is not constituted by
    a) Aiding
    b) Instigation
    c) Compulsion
    d) Conspiracy
  5. Abettor is a person
    a) Who instigates the commission of offence
    b) Against whom the offence is committed
    c) Who commits the offence
    d) Who is innocent
  6. Under which section of the Indian Penal Code the abetment of an abetment is an offence.
    a) Section 107
    b) Section 108
    c) Section 109
    d) Section 110
  7. A instigates B to murder C. B stabbed C but C recovers from the wound
    a) A is guilty of abetting B to commit murder
    b) A is guilty of abetting B to commit grievous hurt
    c) A is not guilty of instigation as desired result not obtained.
    d) None of these
  8. Under the Indian Penal Code, abetment is constituted
    a) By engaging in a conspiracy to commit an offence
    b) By intentionally aiding a person to commit an offence
    c) By instigating a person to commit an offence
    d) All of the above
  9. โ€˜A’ with guilty intention abets โ€˜Bโ€™ a child of six years to commit theft in Bโ€™s house. The act is not committed. Here โ€˜Aโ€™ is
    a) Guilty for theft
    b) Guilty for abetting theft
    c) Guilty of no offence
    d) None of the above
  10. Under Indian Penal Code, there can be abetment to
    a) A person of unsound mind
    b) An infant
    c) Both (A) and (B)
    d) Neither (A) nor (B)

ANSWER 1. (D) 2. (B) 3. (B) 4. (C) 5. (A) 6. (B) 7. (A) 8. (D) 9. (B) 10. (C)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!