FRAMING OF ISSUES

                           

  1. Which order of the Code of Civil Procedure deals with the settlement of issues?
    a) Order 11
    b) Order 12
    c) Order 13
    d) Order 14
  2. Framing of issues’ is provided by which Rule of the Code of Civil Procedure?
    a) Order 14 Rule 1
    b) Order 14 Rule 2
    c) Order 15 Rule 1
    d) Order 15 Rule 2
  3. According to the Code of Civil Procedure, issues are
    a) The rival contentions of the parties based on their pleadings
    b) The lamp post which enlightens the parties to the proceedings, the trial court and even the appellate court
    c) Guide the parties in the matter of leading evidence
    d) All are correct
  4. Under Civil Procedure Code issues in a suit are framed in respect of
    a) Question of law
    b) Question of facts
    c) Mixed question of law and fact
    d) All of the above
  5. Issues must be confined to
    a) Facta probantia
    b) Facta probanda
    c) Only (a)
    d) Both (a) and (b)
  6. The duty to frame proper issues rests primarily on
    a) The Court
    b) Pleaders of the parties
    c) The plaintiff
    d) The parties
  7. A court may not frame issues on the basis of allegations/contents made by the parties
    a) On Oath
    b) In pleadings
    c) In applications
    d) In documents
  8. The material from which the court frame the issues is
    a) Documents produced by the parties
    b) Allegations made on oath by the parties or their pleaders
    c) Allegations made in the pleadings or in answer or interrogatories
    d) All of the above
  9. Additional issues may be framed under
    a) Order 14 Rule 3 of CPC
    b) Order 14 Rule 4 of CPC
    c) Order 14 Rule 5 of CPC
    d) Order 14 Rule 6 of CPC
  10. Mark the correct statement
    a) At the first hearing of the suit, the court must frame and record the issues on which the correct decision of the case appears to depend.
    b) The court is not required to frame issues where the defendant at the first hearing makes no defence.
    c) The court should not frame an issue which does not arise on the pleadings.
    d) All of the above
4
Created on By JudicialDream

FRAMING OF ISSUES

1 / 10

1. Which order of the Code of Civil Procedure deals with the settlement of issues?

2 / 10

2. ‘Framing of issues’ is provided by which Rule of the Code of Civil Procedure?

3 / 10

3. According to the Code of Civil Procedure, issues are

4 / 10

4. Under Civil Procedure Code issues in a suit are framed in respect of

5 / 10

5. Issues must be confined to

6 / 10

6. The duty to frame proper issues rests primarily on

7 / 10

7. A court may not frame issues on the basis of allegations/contents made by the parties

8 / 10

8. The material from which the court frame the issues is

9 / 10

9. Additional issues may be framed under

10 / 10

10. Mark the correct statement

Your score is

The average score is 88%

0%

ANSWER 1. (D) 2. (A) 3. (D) 4. (D) 5. (C) 6. (A) 7. (C) 8. (D) 9. (C) 10. (D)

                             

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!