OFFENCES AGAINST HUMAN BODY

15
Created on By JudicialDream

OFFENCES AGAINST HUMAN BODY

1 / 10

1. The doctrine of transfer of malice is contained in which of the following section of the Indian Penal Code?

2 / 10

2. In which of the following cases the Supreme Court declared section 303 of the Indian Penal Code as unconstitutional?

3 / 10

3. By which Amendment section 304B of Indian Penal Code relating to dowry death was inserted?

4 / 10

4. In order to attract section 304B, death must have occurred within _____ years of the marriage of the deceased.

5 / 10

5. Section 305 of the Indian Penal Code deals with abetment of suicide of

6 / 10

6. Constitutional validity of section 306 is upheld by the Supreme Court in which of the following cases?

7 / 10

7. Section 304A of the Indian Penal Code deals with

8 / 10

8. What is the maximum punishment for abetment to suicide?

9 / 10

9. “Death sentence should be awarded in rarest of rare cases” was held in

10 / 10

10. The term ‘thug’ has been defined in which of the following section of the Indian Penal Code?

Your score is

The average score is 72%

0%

  1. The doctrine of transfer of malice is contained in which of the following section of the Indian Penal Code?
    a) Section 301
    b) Section 302
    c) Section 303
    d) Section 304
  2. In which of the following cases the Supreme Court declared section 303 of the Indian Penal Code as unconstitutional?
    a) Sher Singh v. State of Punjab
    b) Bachan Singh v. State of Punjab
    c) Mithu Singh v. State of Punjab
    d) Santa Singh v. State of Punjab
  3. By which Amendment section 304B of Indian Penal Code relating to dowry death was inserted?
    a) Criminal Law (Amendment) Act, 1986
    b) Criminal Law (Amendment) Act, 1987
    c) Criminal Law (Amendment) Act, 1988
    d) Criminal Law (Amendment) Act, 1988
  4. In order to attract section 304B, death must have occurred within _ years of the marriage of the deceased.
    a) Three years
    b) Five years
    c) Seven years
    d) Ten years
  5. Section 305 of the Indian Penal Code deals with abetment of suicide of
    a) Any person under eighteen years of age
    b) Any insane person, any delirious person, any idiot
    c) Any person in a state of intoxication
    d) All of the above
  6. Constitutional validity of section 306 is upheld by the Supreme Court in which of the following cases?
    a) Gian Kaur v. Union of India
    b) Rathinam v. Union of India
    c) Thomas Master v. Union of India
    d) None of the above
  7. Section 304A of the Indian Penal Code deals with
    a) Causing death by negligent act
    b) Causing death by rash act
    c) Causing death by rash or negligent act
    d) None of the above
  8. What is the maximum punishment for abetment to suicide?
    a) Death
    b) Life imprisonment
    c) Imprisonment for 10 years
    d) Imprisonment for 14 years
  9. “Death sentence should be awarded in rarest of rare cases” was held in
    a) Rameshwar v. State of UP
    b) Bachan Singh v. State of Punjab
    c) State of UP v. MK Anthony
    d) TV Vatheeswaran v. State of Tamil Nadu
  10. The term ‘thug’ has been defined in which of the following section of the Indian Penal Code?
    a) Section 309
    b) Section 310
    c) Section 311
    d) Section 312

ANSWER 1. A 2. C 3. A 4. C 5. D 6. A 7. C 8. C 9. B 10. B

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!