CRIMINAL FORCE & ASSAULT

22
Created on By JudicialDream

CRIMINAL FORCE & ASSAULT

1 / 10

1. The act of use of force by one person to another, has been described in

2 / 10

2. Criminal force implies

3 / 10

3. If a person spit on the face of another person, he shall be guilty of

4 / 10

4. Which of the following section of Indian Penal Code defines ‘Assault’?

5 / 10

5. Under section 351 of Indian Penal Code, 1860 assault can be caused by

6 / 10

6. Assault in order to outrage the modesty of a women is punishable under ________ section of IPC?

7 / 10

7. Under which section of Indian Penal Code,1860 assault or criminal force used in attempting to commit theft of property is punishable

8 / 10

8. Voyerism has been criminalised in India by virtue of which amendment to Indian Penal Code?

9 / 10

9. According to Indian Penal Code, any man who monitors the use by a woman of the internet, e-mail or any other form of electronic communication commits the offence of

10 / 10

10. A demand or request for sexual favour from a woman is punishable offence under which section of Indian Penal Code, 1860?

Your score is

The average score is 63%

0%

  1. The act of use of force by one person to another, has been described in
    a) Section 349 of IPC
    b) Section 350 of IPC
    c) Section 351 of IPC
    d) Section 352 of IPC
  2. Criminal force implies
    a) Battery
    b) Assault
    c) Intimidation
    d) Whipping
  3. If a person spit on the face of another person, he shall be guilty of
    a) Battery
    b) Assault
    c) Use of force
    d) None of the above
  4. Which of the following section of Indian Penal Code defines ‘Assault’?
    a) Section 350
    b) Section 351
    c) Section 352
    d) Section 353
  5. Under section 351 of Indian Penal Code, 1860 assault can be caused by
    a) Gestures only
    b) Preparation only
    c) Mere words
    d) Gestures or preparation
  6. Assault in order to outrage the modesty of a women is punishable under __ section of IPC?
    a) Section 352
    b) Section 353
    c) Section 354
    d) Section 355
  7. Under which section of Indian Penal Code,1860 assault or criminal force used in attempting to commit theft of property is punishable
    a) Section 355
    b) Section 356
    c) Section 357
    d) Section 358
  8. Voyerism has been criminalised in India by virtue of which amendment to Indian Penal Code?
    a) 1870
    b) 1983
    c) 2013
    d) 2015
  9. According to Indian Penal Code, any man who monitors the use by a woman of the internet, e-mail or any other form of electronic communication commits the offence of
    a) Voyerism
    b) Stalking
    c) Assault
    d) Harassment
  10. A demand or request for sexual favour from a woman is punishable offence under which section of Indian Penal Code, 1860?
    a) Section 354A
    b) Section 354B
    c) Section 354C
    d) Section 354D

ANSWER 1. A 2. A 3. C 4. B 5. D 6. C 7. B 8. C 9. B 10. A

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!