OFFENCES AGAINST WOMAN

34
Created on By JudicialDream™

OFFENCES AGAINST WOMAN

1 / 10

1. Word, gesture or act intended yo insult the modesty of a woman is punishable under ________ of the Indian Penal Code.

2 / 10

2. Assault in order to outrage the modesty of a woman is punishable under which section of Indian Penal Code

3 / 10

3. If a person sitting across to a girl in public transport deliberately shows a pornographic picture to her, it amounts to the offence of

4 / 10

4. The case of Vishakha v. State of Rajasthan dealt with which of the following?

5 / 10

5. Offence of Voyeurism is punishable under which section of IPC?

6 / 10

6. Any person who commits the offence of showing pornography to any woman against the will of the woman shall be punished with rigorous imprisonment for a term imprisonment for a term which may extend upto

7 / 10

7. According to Indian Penal Code, any man who monitors the use by a woman of the internet, e-mail or any other form of electronic communication commits the offence of

8 / 10

8. The offence of stalking is punishable under

9 / 10

9. Voyeurism has been criminalised in India by virtue of which amendment to IPC?

10 / 10

10. Which of the following acts will amount to an offence of ‘stalking'?

Your score is

The average score is 75%

0%

  1. Word, gesture or act intended yo insult the modesty of a woman is punishable under __ of the Indian Penal Code.
    a) Section 508
    b) Section 509
    c) Section 510
    d) Section 511
  2. Assault in order to outrage the modesty of a woman is punishable under which section of Indian Penal Code
    a) Section 354
    b) Section 363
    c) Section 509
    d) Section 510
  3. If a person sitting across to a girl in public transport deliberately shows a pornographic picture to her, it amounts to the offence of
    a) Sexual assault
    b) Sexual harassment
    c) Voyeurism
    d) None of these
  4. The case of Vishakha v. State of Rajasthan dealt with which of the following?
    a) Child marriage
    b) Child trafficking
    c) Sexual harassment of women at work place
    d) None of the above
  5. Offence of Voyeurism is punishable under which section of IPC?
    a) Section 354A
    b) Section 354B
    c) Section 354C
    d) Section 354D
  6. Any person who commits the offence of showing pornography to any woman against the will of the woman shall be punished with rigorous imprisonment for a term imprisonment for a term which may extend upto
    a) Two years
    b) Three years
    c) Four years
    d) Five years
  7. According to Indian Penal Code, any man who monitors the use by a woman of the internet, e-mail or any other form of electronic communication commits the offence of
    a) Stalking
    b) Voyeurism
    c) Searching
    d) Harassment
  8. The offence of stalking is punishable under
    a) Section 354A IPC
    b) Section 354B IPC
    c) Section 354C IPC
    d) Section 354D IPC
  9. Voyeurism has been criminalised in India by virtue of which amendment to IPC?
    a) 1870
    b) 1983
    c) 2013
    d) 2015
  10. Which of the following acts will amount to an offence of ‘stalking’?
    a) A post graduate student walking behind a female teacher
    b) A male colleague monitoring the e-mails of female colleagues
    c) A police officer following a woman for detection of crime
    d) None of the above

ANSWER 1. B 2. A 3. B 4. C 5. C 6. B 7. A 8. D 9. C 10. B

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!