ACQUISITION OF OWNERSHIP BY POSSESSION

22
Created on By JudicialDream™

ACQUISITION OF OWNERSHIP BY POSSESSION

1 / 10

1. In which section of Indian Limitation Act, time limit is provided for acquiring easement by way of prescription?

2 / 10

2. Under section 25 of the Limitation Act, 1963, the easement rights over the property belonging to the Government are acquired by continuous and uninterrupted user

3 / 10

3. A suit against the obstruction in the enjoyment of easement rights acquired under section 25 of the Limitation Act must be filed within ______ years of obstruction.

4 / 10

4. Suit on a bill of exchange or promissory note payable at a fixed time should be filed within three years from

5 / 10

5. The general rule is that “the law of limitation should only bars the remedy but does not extinguish the right itself”. The exception to this rule is contained in

6 / 10

6. For filing a suit to enforce payment of money secured by a mortgage or otherwise charged upon immovable property the period of limitation prescribed is _______

7 / 10

7. Section 27 of Limitation Act applies to

8 / 10

8. Easementary rights under section 25 can be acquired by

9 / 10

9. Section 27 of the Limitation Act does not extinguish the right in

10 / 10

10. The period of limitation for setting aside a sale on execution of a decree is

Your score is

The average score is 45%

0%

  1. In which section of Indian Limitation Act, time limit is provided for acquiring easement by way of prescription?
    a) Section 24
    b) Section 25
    c) Section 26
    d) Section 27
  2. Under section 25 of the Limitation Act, 1963, the easement rights over the property belonging to the Government are acquired by continuous and uninterrupted user
    a) For 3 years
    b) For 12 years
    c) For 20 years
    d) For 30 years
  3. A suit against the obstruction in the enjoyment of easement rights acquired under section 25 of the Limitation Act must be filed within __ years of obstruction.
    a) 4
    b) 12
    c) 20
    d) 30
  4. Suit on a bill of exchange or promissory note payable at a fixed time should be filed within three years from
    a) The date on which time expires
    b) The date of execution
    c) The date of denial to pay
    d) The date of demand
  5. The general rule is that “the law of limitation should only bars the remedy but does not extinguish the right itself”. The exception to this rule is contained in
    a) Section 26 of the Limitation Act
    b) Section 27 of the Limitation Act
    c) Section 28 of the Limitation Act
    d) Section 30 of the Limitation Act
  6. For filing a suit to enforce payment of money secured by a mortgage or otherwise charged upon immovable property the period of limitation prescribed is _
    a) 4 years when the money sued for becomes due
    b) 12 years when the money sued for becomes due
    c) 20 years when the money sued for becomes due
    d) 30 years when the money sued for becomes due
  7. Section 27 of Limitation Act applies to
    a) Suits
    b) Appeals
    c) Execution application
    d) All of the above
  8. Easementary rights under section 25 can be acquired by
    a) Tenant
    b) Co-owner
    c) Both (a) and (b)
    d) Neither (a) nor (b)
  9. Section 27 of the Limitation Act does not extinguish the right in
    a) Suits
    b) Appeal
    c) Execution application
    d) All of the above
  10. The period of limitation for setting aside a sale on execution of a decree is
    a) 30 days
    b) 60 days
    c) 90 days
    d) 180 days

ANSWER 1. B 2. D 3. C 4. A 5. B 6. B 7. A 8. D 9. C 10. B

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!