PROCESSES TO COMPEL THE PRODUCTION OF THINGS

0
Created on By JudicialDream™

PROCESSES TO COMPEL THE PRODUCTION OF THINGS

1 / 10

1. Section 91 of the Code of Criminal Procedure 1973, does not apply to

2 / 10

2. Under which of the following section of CrPC, a search warrant is issued?

3 / 10

3. Any property which may be alleged or suspected to have been stolen

4 / 10

4. To set aside forfeiture under section 95 of the Code of Criminal Procedure Code, application may be given to the

5 / 10

5. Under section 97 of the Code of Criminal Procedure search warrant to find out a person can be issued if

6 / 10

6. Who among the following can issue search warrant under Code of Criminal Procedure, 1973 if there is a reason to believe that any person is confined and such confinement amounts to an offence?

7 / 10

7. Who is authorised under CrPC to grant warrant to search for a document, parcel or other thing in the custody of the Postal or Telegraph authority?

8 / 10

8. The issuance of summons to a person to produce a document under section 91 of CrPC is

9 / 10

9. During investigation a search can be conducted without warrant by

10 / 10

10. Where a Magistrate, not empowered by law to issue a search warrant for a place suspected to contain stolen property, erroneously issues a search warrant

Your score is

The average score is 0%

0%

  1. Section 91 of the Code of Criminal Procedure 1973, does not apply to
    a) The accused
    b) The witness
    c) The complainant
    d) Neither (a) nor (b) nor (c)
  2. Under which of the following section of CrPC, a search warrant is issued?
    a) Section 92
    b) Section 93
    c) Section 94
    d) Section 95
  3. Any property which may be alleged or suspected to have been stolen
    a) Can be sold by a police officer
    b) Can be seized by a police officer
    c) Cannot be seized by a police officer
    d) None of the above
  4. To set aside forfeiture under section 95 of the Code of Criminal Procedure Code, application may be given to the
    a) High Court
    b) Supreme Court
    c) Sessions Court
    d) Any of the above
  5. Under section 97 of the Code of Criminal Procedure search warrant to find out a person can be issued if
    a) The person is absconding
    b) The person is missing
    c) The person is unlawfully confined
    d) Whereabouts of such a person are not known
  6. Who among the following can issue search warrant under Code of Criminal Procedure, 1973 if there is a reason to believe that any person is confined and such confinement amounts to an offence?
    a) District Magistrate
    b) Sessions Court
    c) High Court
    d) Supreme Court
  7. Who is authorised under CrPC to grant warrant to search for a document, parcel or other thing in the custody of the Postal or Telegraph authority?
    a) District Magistrate
    b) Chief Judicial Magistrate
    c) Both (a) and (b)
    d) Neither (a) nor (b)
  8. The issuance of summons to a person to produce a document under section 91 of CrPC is
    a) Mandatory
    b) Discretionary
    c) Declaration
    d) None of the above
  9. During investigation a search can be conducted without warrant by
    a) Any police officer
    b) The investigating officer
    c) Both (a) and (b)
    d) Neither (a) nor (b)
  10. Where a Magistrate, not empowered by law to issue a search warrant for a place suspected to contain stolen property, erroneously issues a search warrant
    a) The search proceedings shall not be void and not liable to be set aside
    b) The search proceedings shall be void and liable to be set aside
    c) The search proceedings shall be set aside only if challenged by any person aggrieved by the search
    d) Either (b) or (c)

ANSWER 1. A 2. B 3. B 4. A 5. C 6. A 7. C 8. B 9. B 10. D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!