LIMITATION PERIOD

31
Created on By JudicialDream™

LIMITATION PERIODS

1 / 10

1. Period of limitation for suits relating to contracts is

2 / 10

2. Period of limitation for execution of a decree is

3 / 10

3. Period of limitation for setting aside an exparte decree is

4 / 10

4. The period of limitation for a review of the judgment is

5 / 10

5. The period of limitation for filing a revision is

6 / 10

6. The period of limitation to prefer an appeal to a court other than the High Court, from any decree or order is

7 / 10

7. A suit for foreclosure by a mortgagee can be filed within the prescribed period of limitation is

8 / 10

8. A suit for possession of immovable property mortgaged can be brought by a mortgagee within a period of

9 / 10

9. The Period of limitation for a suit of compensation for a malicious prosecution is

10 / 10

10. The period of limitation for filing an appeal commences from

Your score is

The average score is 58%

0%

  1. Period of limitation for suits relating to contracts is
    a) 1 year
    b) 3 years
    c) 12 years
    d) 30 years
  2. Period of limitation for execution of a decree is
    a) 1 year
    b) 3 years
    c) 12 years
    d) 30 years
  3. Period of limitation for setting aside an exparte decree is
    a) 30 days
    b) 60 days
    c) 90 days
    d) 120 days
  4. The period of limitation for a review of the judgment is
    a) 15 days
    b) 30 days
    c) 60 days
    d) 90 days
  5. The period of limitation for filing a revision is
    a) 180 days
    b) 120 days
    c) 90 days
    d) 60 days
  6. The period of limitation to prefer an appeal to a court other than the High Court, from any decree or order is
    a) 15 days
    b) 30 days
    c) 60 days
    d) 90 days
  7. A suit for foreclosure by a mortgagee can be filed within the prescribed period of limitation is
    a) 3 years
    b) 6 years
    c) 12 years
    d) 30 years
  8. A suit for possession of immovable property mortgaged can be brought by a mortgagee within a period of
    a) 1 year
    b) 3 years
    c) 12 years
    d) 30 years
  9. The Period of limitation for a suit of compensation for a malicious prosecution is
    a) One year
    b) Two years
    c) Three years
    d) Twelve years
  10. The period of limitation for filing an appeal commences from
    a) The date of judgment
    b) The date of signing of the decree
    c) The date of application for copy of the judgment
    d) None of the above

ANSWER 1. B 2. C 3. A 4. B 5. C 6. B 7. D 8. C 9. A 10. A

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!