CRIMINAL INTIMIDATION

25
Created on By JudicialDream

CRIMINAL INTIMIDATION

1 / 10

1. Chapter XXII of the Indian Penal Code deals with

2 / 10

2. Criminal intimidation is punishable under _______ of the Indian Penal Code

3 / 10

3. Criminal intimidation by an anonymous communication is an offence punishable under ______ of the Indian Penal Code.

4 / 10

4. An offence of criminal intimidation involves

5 / 10

5. Misconduct in public by a drunken person is

6 / 10

6. ‘A’ threatens ‘B’ to burn ‘B’ house to desist him to prosecute a civil suit. What a crime is committed by ‘A’?

7 / 10

7. Intentional insult with intent to provoke breach of peace, is punishable under

8 / 10

8. The injury contemplated under section 503 IPC is

9 / 10

9. Criminal intimidation is concerned with

10 / 10

10. The minimum duration of imprisonment provided for an offence under the Indian Penal Code is imprisonment for

Your score is

The average score is 48%

0%

  1. Chapter XXII of the Indian Penal Code deals with
    a) Attempt to commit offences

    b) Offences relating to defamation
    c) Offences relating to marriages
    d) Offences relating to criminal intimidation, insult and annoyance
  2. Criminal intimidation is punishable under _ of the Indian Penal Code
    a) Section 503
    b) Section 504
    c) Section 505
    d) Section 506
  3. Criminal intimidation by an anonymous communication is an offence punishable under __ of the Indian Penal Code.
    a) Section 505
    b) Section 506
    c) Section 507
    d) Section 508
  4. An offence of criminal intimidation involves
    a) Battery
    b) Threat
    c) Assault
    d) Affray
  5. Misconduct in public by a drunken person is
    a) Intentional insult
    b) Public mischief
    c) Annoyance
    d) All of the above
  6. ‘A’ threatens ‘B’ to burn ‘B’ house to desist him to prosecute a civil suit. What a crime is committed by ‘A’?
    a) Criminal Intimidation
    b) Criminal breach of trust
    c) Mischief
    d) None of the above
  7. Intentional insult with intent to provoke breach of peace, is punishable under
    a) Section 503 IPC
    b) Section 504 IPC
    c) Section 508 IPC
    d) Section 509 IPC
  8. The injury contemplated under section 503 IPC is
    a) Legal harm
    b) Illegal harm
    c) Legal or illegal harm
    d) None of the above
  9. Criminal intimidation is concerned with
    a) Effect of threat on the mind of the person threatened
    b) Alarm
    c) Both (a) and (b)
    d) None of the above
  10. The minimum duration of imprisonment provided for an offence under the Indian Penal Code is imprisonment for
    a) Twenty four hours under section 510
    b) Twenty four hours under section 511
    c) Sentence of 20 hours under section 510
    d) Sentence of imprisonment till rising of the court under section 511

ANSWER 1. A 2. A 3. B 4. B 5. C 6. A 7. B 8. B 9. C 10. A

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!