STOLEN PROPERTY & CHEATING

20
Created on By JudicialDream

STOLEN PROPERTY & CHEATING

1 / 10

1. Which of the following section of Indian Penal Code deals with ‘Stolen Property’? 

2 / 10

2. Under the Indian Penal Code, ‘Stolen Property’ is

3 / 10

3. Which is not the stolen property?

4 / 10

4. Which of the following deals with dishonestly receiving stolen property?

5 / 10

5. What is the maximum punishment provided for dishonestly receiving stolen property?

6 / 10

6. In the Indian Penal Code, the offence of Cheating has been dealt within ________ section?

7 / 10

7. For the offence of cheating, which one of the following state of guilty mind is to be proved?

8 / 10

8. Deception is an essential element of which of the following?

9 / 10

9. Cheating by personation is punishable with imprisonment upto

10 / 10

10. To sit at an examination falsely personating another and signing papers in that other name, amounts to

Your score is

The average score is 54%

0%

  1. Which of the following section of Indian Penal Code deals with ‘Stolen Property’?
    a) Section 410
    b) Section 411
    c) Section 412
    d) Section 413
  2. Under the Indian Penal Code, ‘Stolen Property’ is
    a) Property the possession whereof has been transferred by theft, extortion or robbery
    b) Property in respect of which criminal breach of trust has been committed
    c) Property criminally misappropriated
    d) All of the above
  3. Which is not the stolen property?
    a) Possession whereof was obtained by robbery
    b) Possession whereof was obtained extortion
    c) Possession whereof was obtained by criminal breach of trust
    d) Possession whereof was obtained by cheating
  4. Which of the following deals with dishonestly receiving stolen property?
    a) Section 410
    b) Section 411
    c) Section 412
    d) Section 413
  5. What is the maximum punishment provided for dishonestly receiving stolen property?
    a) Two years
    b) Three years
    c) Five years
    d) Seven years
  6. In the Indian Penal Code, the offence of Cheating has been dealt within __ section?
    a) Section 413
    b) Section 414
    c) Section 415
    d) Section 416
  7. For the offence of cheating, which one of the following state of guilty mind is to be proved?
    a) Dishonestly
    b) Fraudulently
    c) Either (a) or (b)
    d) Both (a) and (b)
  8. Deception is an essential element of which of the following?
    a) Forgery
    b) Cheating
    c) Criminal breach of trust
    d) None of the above
  9. Cheating by personation is punishable with imprisonment upto
    a) One year
    b) Two years
    c) Three years
    d) Five month
  10. To sit at an examination falsely personating another and signing papers in that other name, amounts to
    a) Cheating only
    b) Forgery only
    c) Cheating as well as Forgery
    d) Cheating by personation as well as Forgery

ANSWER 1. A 2. D 3. A 4. B 5. B 6. C 7. C 8. B 9. C 10. D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!