DIFFERENCE IN MARRIAGE (SHIA AND SUNNI)

  1. Hanafi law provides that
    (A) Marriage must be performed before one witness
    (B) Marriage must be performed before two witnesses
    (C) Marriage must be performed before three witnesses
    (D) For the marriage witnesses are not necessary.
  2. Marriage under Shia law must be performed before
    (A) Two witnesses
    (B) Three witnesses
    (C) Four witnesses
    (D) Witnesses are not necessary.
  3. If a Sunni Muslim marries a kitabiya, the marriage is
    (A) Void
    (B) Irregular
    (C) Valid
    (D) Invalid
  4. A man in Shia law can marry
    (A) A Muslim woman
    (B) A kitabiya
    (C) A Christian woman
    (D) A Jewish woman
  5. Sunni Muslims consider “Muta marriage” as
    (A) Void
    (B) Valid
    (C) Voidable
    (D) Invalid
  6. Shia Muslims consider “Muta marriage” as
    (A) Void
    (B) Voidable
    (C) Irregular
    (D) Valid
  7. Marriages which are irregular under the Sunni law, under the Shia law, the same are
    (A) Valid marriages
    (B) Void marriages
    (C) Voidable marriages
    (D) Either valid or void as decided by the Qazi.
  8. Under Hanafi law, disregard to the bar of unlawful conjunction renders the marriage
    (A) Void and issues illegitimate
    (B) Void and issues legitimate
    (C) Valid and issues legitimate
    (D) Irregular and issues legitimate
  9. Shia law does not provide for
    (A) valid marriage
    (B) void marriage
    (C) irregular marriage
    (D) voidable marriage
  10. Under the Shia law, the proper dower cannot exceed
    (A) 50 dirhams
    (B) 100 dirhams
    (C) 500 dirhams
    (D) 750 dirhams
  11. In Hanafi law, the dower cannot be fixed at a sum less than
    (A) 3 dirhams
    (B) 10 dirhams
    (C) 50 dirhams
    (D) 100 drihams

ANSWER

  1. (B)
  2. (D)
  3. (C)
  4. (A)
  5. (A)
  6. (D)
  7. (B)
  8. (D)
  9. (C)
  10. (C)
  11. (B)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!