SUITS IN PARTICULAR CASES

                         

5
Created on By JudicialDream

SUITS IN PARTICULAR CASES

1 / 10

1. Section 79 of the Code of Civil Procedure provides that a suit by the Central Government must be filed in the name of ______.

2 / 10

2. Under Section 80 of CPC, a notice of ________ days is required to be delivered before institution of suit against the Government.

3 / 10

3. A person may sue a foreign state

4 / 10

4. The provisions of Section 80 of the Code of Civil Procedure are binding on

5 / 10

5. Under section 80 of the Code of Civil Procedure, 1908 a notice has to be served on:

6 / 10

6. Notice under section 80 of the Code of Civil Procedure, 1908 when it relates to Railways, has to be delivered on

7 / 10

7. A suit to obtain an urgent or immediate relief against the Government or any Public officer may be instituted in respect of an act purporting to be done by public officer in his official capacity

8 / 10

8. Which of the following section of the Code of Civil Procedure contains the provisions relating to interpleader suit

9 / 10

9. In an interpleader suit under section 88 of the Code of Civil Procedure

10 / 10

10. Interpleader suit is a

Your score is

The average score is 60%

0%

  1. Section 79 of the Code of Civil Procedure provides that a suit by the Central Government must be filed in the name of __.
    a) The President of India
    b) Prime Minister of India
    c) Union of India
    d) None of the above
  2. Under Section 80 of CPC, a notice of __ days is required to be delivered before institution of suit against the Government.
    a) Two months
    b) Three months
    c) Fifteen days
    d) Thirty days
  3. A person may sue a foreign state
    a) Only with the consent of the state Government
    b) Only with the consent of the Central Government
    c) With the consent of Central and state Government
    d) None of the above
  4. The provisions of Section 80 of the Code of Civil Procedure are binding on
    a) The High Court
    b) The Court of a Civil Judge
    c) The Court of District Judge
    d) All of the above
  5. Under section 80 of the Code of Civil Procedure, 1908 a notice has to be served on:
    a) The President of India
    b) The Deputy Commissioner
    c) The Secretary to the Government
    d) All of the above
  6. Notice under section 80 of the Code of Civil Procedure, 1908 when it relates to Railways, has to be delivered on
    a) Minister of Railways
    b) General Manager of concerned Railway
    c) Secretary of Railway Authority
    d) None of the above
  7. A suit to obtain an urgent or immediate relief against the Government or any Public officer may be instituted in respect of an act purporting to be done by public officer in his official capacity
    a) With the leave of the Court without serving any notice under section 80(1) of CPC
    b) Without the serving any notice under section 80(1) of CPC
    c) After due service under section 80(1) of CPC
    d) None of the above
  8. Which of the following section of the Code of Civil Procedure contains the provisions relating to interpleader suit
    a) Section 85
    b) Section 86
    c) Section 87
    d) Section 88
  9. In an interpleader suit under section 88 of the Code of Civil Procedure
    a) The plaintiff also has an interest in the subject matter of the suit
    b) There are several claimants of the same property claiming it adverse to one another
    c) Only (a) is correct
    d) Only (b) is correct
  10. Interpleader suit is a
    a) Suit Instituted by a person who has interest in the subject matter
    b) Suit instituted by a person who has no interest in the subject matter
    c) Suit between two advocates
    d) None of the above

                           

ANSWER 1. C 2. A 3. B 4. D 5. C 6. B 7. A 8. D 9. D 10. B

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!