Tuesday, February 27, 2024

๐—๐˜‚๐—ฑ๐—ถ๐—ฐ๐—ถ๐—ฎ๐—น๐——๐—ฟ๐—ฒ๐—ฎ๐—บโ„ข

๐™ฐ๐™ต๐™ต๐™พ๐š๐™ณ๐™ฐ๐™ฑ๐™ป๐™ด & ๐™ฐ๐™ฒ๐™ฒ๐™ด๐š‚๐š‚๐™ธ๐™ฑ๐™ป๐™ด

CPCPRACTICE MOCK TESTPRELIMSSUBJECT WISE MCQ

ADMISSIONS

  1. What kind of admission are provided under the Code of Civil Procedure?
    a) Admission on notice
    b) Admission in pleadings
    c) Admission by agreement of parties
    d) All of the above
  2. Under Rule 2 of Order 12 of the Code of the Civil Procedure, the time to be given to a party to admit any document when called upon by notice is
    a) 7 days from the date of service of notice
    b) 10 days from the date of service of notice
    c) 15 days from the date of service of notice
    d) 21 days from the date of service of notice
  3. Admission of facts is provided for under
    a) O. 12, R. 2
    b) O. 12, R. 3
    c) O. 12, R. 4
    d) O. 12, R. 8
  4. Under the Code of Civil Procedure, the Court
    a) Cannot record admissions at all
    b) has no power to record admissions of parties at any stage of the proceedings
    c) has power to record admissions only on issues of law
    d) has power to record admissions of parties at any stage of the proceedings
  5. The court can pronounce a judgment or order upon the admission made by the parties under Order 12 Rule 6
    a) On its own motion
    b) On the application of any party
    c) At any stage of the suit
    d) All are correct
  6. When a party is called upon by notice to admit any fact by the other party, under Order XII, Rule 4 of CPC, the party on whom the notice has been served has to admit the facts within
    a) 6 days of the service of notice
    b) 8 days of the service of notice
    c) 9 days of the service of notice
    d) 12 days of the service of notice
  7. An admission, after the 1999 amendment
    a) Can be amended
    b) Can be withdrawn
    c) Neither (a) nor (b)
    d) None of the above
  8. Which of the following is correct?
    a) The object of obtaining admissions is to do away with the necessity of proving facts that are admitted
    b) The person unreasonably neglecting or refusing to admit a document may be ordered to pay penal costs to the other side
    c) If a document is admitted only for dispensing with formal proof of it, it cannot be said that the party thereby accept the facts in document.
    d) All of the above
  9. Which rule of the Order 12 empowers the court to call upon any party on its own motion, to admit any document
    a) Rule 3
    b) Rule 3A
    c) Rule 4
    d) Rule 5
  10. Admission of documents by notice is provided for under
    a) Order 12 Rule 2 of CPC
    b) Order 12 Rule 3 of CPC
    c) Order 12 Rule 4 of CPC
    d) Order 12 Rule 8 of CPC
9
Created on By JudicialDream

ADMISSIONS

1 / 10

1. What kind of admission are provided under the Code of Civil Procedure?

2 / 10

2. Under Rule 2 of Order 12 of the Code of the Civil Procedure, the time to be given to a party to admit any document when called upon by notice is

3 / 10

3. Admission of facts is provided for under

4 / 10

4. Under the Code of Civil Procedure, the Court

5 / 10

5. The court can pronounce a judgment or order upon the admission made by the parties under Order 12 Rule 6

6 / 10

6. When a party is called upon by notice to admit any fact by the other party, under Order XII, Rule 4 of CPC, the party on whom the notice has been served has to admit the facts within

7 / 10

7. An admission, after the 1999 amendment

8 / 10

8. Which of the following is correct?

9 / 10

9. Which rule of the Order 12 empowers the court to call upon any party on its own motion, to admit any document

10 / 10

10. Admission of documents by notice is provided for under

Your score is

The average score is 54%

0%

Answer 1. D 2. A 3. C 4. D 5. D 6. C 7. C 8. D 9. B 10. A

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!