ATTEMPT

31
Created on By JudicialDream™

ATTEMPT

1 / 10

1. Chapter XXII of the Indian Penal Code deals with ______

2 / 10

2. For which offence the last section of IPC makes provision for punishment?

3 / 10

3. Section 511 of IPC does not apply in case of attempt of

4 / 10

4. Section 511 of IPC is not applicable to

5 / 10

5. Attempt to commit any offence is punishable with ______ of the term of imprisonment provided for the offence

6 / 10

6. Section 511 IPC is not relates to the offence for which the punishment is

7 / 10

7. Section 511 of the Indian Penal Code applies to offences punishable under the

8 / 10

8. Which of the following statements is correct with regard to the nature of criminal attempt?

9 / 10

9. A woman ran to well stating she would jump in it but she was caught before she could reach it. She is guilty of

10 / 10

10. In which of the following cases, the Supreme Court observed: “There is a thin line between the preparation for and an attempt to commit an offence?

Your score is

The average score is 54%

0%

  1. Chapter XXII of the Indian Penal Code deals with __
    a) Offences relating to defamation
    b) Attempt to commit offences
    c) Offences relating to marriages
    d) Offences relating to criminal intimidation, insult and annoyance
  2. For which offence the last section of IPC makes provision for punishment?
    a) Attempt to commit an offence
    b) Abetment to commit an offence
    c) Planning to commit an offence
    d) Preparation to commit an offence
  3. Section 511 of IPC does not apply in case of attempt of
    a) Riot
    b) Theft
    c) Murder
    d) Affray
  4. Section 511 of IPC is not applicable to
    a) Attempt to hurt
    b) Attempt to theft
    c) Attempt to commit rape
    d) Attempt to commit suicide
  5. Attempt to commit any offence is punishable with __ of the term of imprisonment provided for the offence
    a) Half
    b) One third
    c) One fourth
    d) Full
  6. Section 511 IPC is not relates to the offence for which the punishment is
    a) Imprisonment
    b) Life imprisonment
    c) Death sentences
    d) Both (b) and (c)
  7. Section 511 of the Indian Penal Code applies to offences punishable under the
    a) Indian Penal Code
    b) Any Special Law
    c) Any Local Law
    d) All of the above
  8. Which of the following statements is correct with regard to the nature of criminal attempt?
    a) Criminal attempt is the direct movement towards the commission of the offence after the preparations are made
    b) Criminal attempt is an intentional preparatory action which falls in object
    c) An act which is done intentionally in attempting the commission of an offence
    d) All of the above
  9. A woman ran to well stating she would jump in it but she was caught before she could reach it. She is guilty of
    a) Attempt of suicide
    b) Attempt of murder
    c) Attempt of culpable homicide
    d) No offence
  10. In which of the following cases, the Supreme Court observed: “There is a thin line between the preparation for and an attempt to commit an offence?
    a) Malkiat Singh v. State of Punjab
    b) Om Prakash v. State of Punjab
    c) Abhayanand Mishra v. State of Bihar
    d) State of Maharashtra v. Mohd. Yakub

ANSWER 1. B 2. A 3. C 4. D 5. A 6. C 7. A 8. D 9. D 10. C

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!