DOCUMENTARY EVIDENCE

23
Created on By JudicialDream

DOCUMENTARY EVIDENCE

1 / 10

1. Contents of a document can be proved by 

2 / 10

2. The contents of documents may be proved by

3 / 10

3. Which of the following is primary evidence?

4 / 10

4. Where a document is executed in several parts, there

5 / 10

5. Which one among the following is not a primary evidence?

6 / 10

6. Which of the following are secondary evidence?

7 / 10

7. Secondary evidence is admissible

8 / 10

8. Which one of the following sections relates to Secondary evidence?

9 / 10

9. In which section of Indian Evidence Act special provision is mentioned regarding evidence relating the electronic record?

10 / 10

10. For proving execution of a registered will, it is necessary to call

Your score is

The average score is 66%

0%

  1. Contents of a document can be proved by
    a) Primary or secondary evidence
    b) Is examining a witness who has not seen the document
    c) By taking extraneous evidence into consideration
    d) Without any evidence
  2. The contents of documents may be proved by
    a) Direct evidence only
    b) Indirect evidence only
    c) Direct evidence and indirect evidence
    d) None of the above
  3. Which of the following is primary evidence?
    a) Copies made from the original
    b) Document produced for the inspection of the court
    c) Certified copies of a document
    d) Photostat copies of a document
  4. Where a document is executed in several parts, there
    a) Each part is a primary evidence of the document
    b) Each part cannot be primary evidence of the document
    c) Each counterpart is secondary evidence
    d) Only main part is primary while rest is secondary evidence of the document
  5. Which one among the following is not a primary evidence?
    a) A document executed in several parts
    b) A copy made from or compared with original
    c) Document executed in counterparts
    d) Documents made by one uniform process
  6. Which of the following are secondary evidence?
    a) Copies made from the original be mechanical process
    b) Copies made from or compared with the original
    c) Counterparts of documents
    d) All of the above
  7. Secondary evidence is admissible
    a) Where the non-production of primary evidence has not been accounted for
    b) Where the non-production of primary evidence has been accounted for
    c) Irrespective of whether the non-production of primary evidence has been accounted for or not
    d) Both (a) and (c) are correct
  8. Which one of the following sections relates to Secondary evidence?
    a) Section 60
    b) Section 62
    c) Section 63
    d) Section 64
  9. In which section of Indian Evidence Act special provision is mentioned regarding evidence relating the electronic record?
    a) Under section 59
    b) Under section 63
    c) Under section 65(A)
    d) Under section 67(A)
  10. For proving execution of a registered will, it is necessary to call
    a) At least one attesting witness
    b) At least two attesting witness
    c) The registrar
    d) None of the above

ANSWER 1. A 2. C 3. B 4. A 5. B 6. D 7. B 8. C 9. C 10. A

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!