SECURITY FOR KEEPING PEACE

0
Created on By JudicialDream™

SECURITY FOR KEEPING PEACE

1 / 10

1. Which of the following courts, can under section 106 of CrPC, release a convict on security for keeping the peace and good behaviour? 

2 / 10

2. Who among the following may ask for security for keeping peace on conviction?

3 / 10

3. For what offence, a convicted person may be asked to execute a bond for keeping peace?

4 / 10

4. Who has the power to require security for good behaviour from suspected person?

5 / 10

5. What is the maximum period for which a bond, for keeping peace under section 106 of CrPC may be executed?

6 / 10

6. Habitual offender is one who

7 / 10

7. Under which section of Code of Criminal Procedure security is taken of good behaviour from habitual offender?

8 / 10

8. The bond under section 109 of CrPC as security for good behaviour for suspected person can be executed for a period not exceeding

9 / 10

9. Security for good behaviour from persons disseminating seditions matter is taken by a magistrate under

10 / 10

10. Under section 107 of the Code of Criminal Procedure, Executive Magistrate can obtain bond from a person if

Your score is

The average score is 0%

0%

  1. Which of the following courts, can under section 106 of CrPC, release a convict on security for keeping the peace and good behaviour?
    a) Sessions Courts
    b) Magistrate of First Class
    c) Appellate or Revisional court
    d) All of the above
  2. Who among the following may ask for security for keeping peace on conviction?
    a) District Magistrate
    b) Sub-divisional Magistrate
    c) First Class Judicial Magistrate
    d) Executive Magistrate
  3. For what offence, a convicted person may be asked to execute a bond for keeping peace?
    a) Rioting
    b) Criminal intimidation
    c) Unlawful assembly
    d) All of the above
  4. Who has the power to require security for good behaviour from suspected person?
    a) Executive Magistrate
    b) Judicial Magistrate of First Class
    c) District Judge
    d) Sub-divisional Magistrate
  5. What is the maximum period for which a bond, for keeping peace under section 106 of CrPC may be executed?
    a) Two years
    b) Three years
    c) Three months
    d) Six months
  6. Habitual offender is one who
    a) Habitually commits offence
    b) Habitually remains in company of habitual offenders
    c) Deals with and gives asylum yo habitual offenders
    d) Commits offences mentioned in section 110 and against whom record of commission of more than two offences is available at the time of initiation of proceeding against him
  7. Under which section of Code of Criminal Procedure security is taken of good behaviour from habitual offender?
    a) Section 109
    b) Section 110
    c) Section 111
    d) Section 112
  8. The bond under section 109 of CrPC as security for good behaviour for suspected person can be executed for a period not exceeding
    a) Six months
    b) Three months
    c) One year
    d) Two years
  9. Security for good behaviour from persons disseminating seditions matter is taken by a magistrate under
    a) Section 105 CrPC
    b) Section 106 CrPC
    c) Section 107 CrPC
    d) Section 108 CrPC
  10. Under section 107 of the Code of Criminal Procedure, Executive Magistrate can obtain bond from a person if
    a) The person is habitual offender
    b) The person is likely to abscond
    c) The person is likely to commit a breach of peace
    d) The person frequently quarrels with his neighbour

Answer 1. D 2. C 3. D 4. A 5. B 6. D 7. B 8. C 9. D 10. C

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!