ROBBERY

30
Created on By JudicialDream

ROBBERY

1 / 10

1. Which of the following section deals with the offence of Robbery? Which of the following section deals with the offence of Robbery?

2 / 10

2. Robbery is an aggravates form of

3 / 10

3. The essence of the offence of robbery is

4 / 10

4. The offence of theft becomes robbery when it is

5 / 10

5. Minimum number of offenders for the commission of robbery under Indian Penal Code, 1860 must be

6 / 10

6. ‘A’ gets Rs. 20,000 from ‘B’ under threat in cause death. What offence ‘A’ has committed?

7 / 10

7. For extortion to become robbery, the presence of offender before the person put in fear of injury is

8 / 10

8. Attempt to commit robbery is punishable under which section of Indian Penal Code?

9 / 10

9. ‘A’ pulled an ear ring away from a woman’s ear and thereby tore and wounded her ear. ‘A’ is guilty of

10 / 10

10. ‘X' robs the shop of ‘Y’. On the same night, 'X' repents and returns the robbed amount to ‘Y’. ‘X’ commits the offence of

Your score is

The average score is 69%

0%

  1. Which of the following section deals with the offence of Robbery?
    a) Section 389 of IPC
    b) Section 390 of IPC
    c) Section 391 of IPC
    d) Section 392 of IPC
  2. Robbery is an aggravates form of
    a) Theft
    b) Extortion
    c) Dacoity
    d) Either theft or extortion or both
  3. The essence of the offence of robbery is
    a) Fear or violence
    b) Imminent fear or violence
    c) Distant fear or violence
    d) None of the above
  4. The offence of theft becomes robbery when it is
    a) Coupled with imminent danger to life
    b) Committed by five or more persons
    c) Committed by two or more but less than five persons
    d) Coupled with force
  5. Minimum number of offenders for the commission of robbery under Indian Penal Code, 1860 must be
    a) One person
    b) Two persons
    c) Three persons
    d) Four persons
  6. ‘A’ gets Rs. 20,000 from ‘B’ under threat in cause death. What offence ‘A’ has committed?
    a) Cheating
    b) Theft
    c) Robbery
    d) Dacoity
  7. For extortion to become robbery, the presence of offender before the person put in fear of injury is
    a) Not necessary
    b) Necessary
    c) Not always necessary
    d) None of the above
  8. Attempt to commit robbery is punishable under which section of Indian Penal Code?
    a) Section 391
    b) Section 392
    c) Section 393
    d) Section 394
  9. ‘A’ pulled an ear ring away from a woman’s ear and thereby tore and wounded her ear. ‘A’ is guilty of
    a) Dacoity
    b) Robbery
    c) Theft
    d) Extortion
  10. ‘X’ robs the shop of ‘Y’. On the same night, ‘X’ repents and returns the robbed amount to ‘Y’. ‘X’ commits the offence of
    a) Theft
    b) Robbery
    c) Attempt of robbery
    d) No offence

ANSWER 1. B 2. D 3. B 4. A 5. A 6. C 7. B 8. C 9. B 10. B

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!