EXTORTION

29
Created on By JudicialDream

EXTORTION

1 / 10

1. Extortion is defined under which of the following section of Indian Penal Code?

2 / 10

2. Under Indian Penal Code, the offence of extortion can be committed against

3 / 10

3. When by putting any person in fear of injury he is dishonestly induced by another to deliver property it is

4 / 10

4. Which of the following are the essential element of the offence of extortion?

5 / 10

5. When any body in order to commit extortion puts any person into fear of death or grievous hurt he is punishable under which of the following section?

6 / 10

6. Section 387 of Indian Penal Code related to

7 / 10

7. What is the maximum punishment for the offence of extortion?

8 / 10

8. Under which section of Indian Penal Code, the punishment for extortion is provided?

9 / 10

9. ‘X’ obtains property from ‘Z’ by saying, your child is in the hands of my gang and will be put to death unless you send us ten lakhs rupees. ‘X’ has committed the offence of

10 / 10

10. ‘A’ threatens to publish a defamatory libel concerning ‘B’, unless ‘B’ gives him money. He thus induces ‘B’ to give him money. A has committed

Your score is

The average score is 72%

0%

  1. Extortion is defined under which of the following section of Indian Penal Code?
    a) Section 383
    b) Section 384
    c) Section 385
    d) Section 386
  2. Under Indian Penal Code, the offence of extortion can be committed against
    a) Valuable security
    b) Immovable property
    c) Movable property
    d) All of the above
  3. When by putting any person in fear of injury he is dishonestly induced by another to deliver property it is
    a) Theft
    b) Extortion
    c) Robbery
    d) Dacoity
  4. Which of the following are the essential element of the offence of extortion?
    a) Intentionally putting a person in a state of fear of injury to himself or to another
    b) The property is delivered to the extortioner as a means of avoiding injury
    c) Dishonestly putting a person in a state of fear of injury to him to deliver property of valuable security to another person
    d) All of the above
  5. When any body in order to commit extortion puts any person into fear of death or grievous hurt he is punishable under which of the following section?
    a) Section 385
    b) Section 386
    c) Section 387
    d) Section 383
  6. Section 387 of Indian Penal Code related to
    a) Extortion by putting a person in fear of death
    b) Extortion by threat of accusation of an offence punishable with death or imprisonment with fine
    c) Putting person in fear of death or of grievous hurt in order to commit extortion
    d) None of the above
  7. What is the maximum punishment for the offence of extortion?
    a) One year
    b) Two year
    c) Three year
    d) None of the above
  8. Under which section of Indian Penal Code, the punishment for extortion is provided?
    a) Section 384
    b) Section 385
    c) Section 386
    d) Section 387
  9. ‘X’ obtains property from ‘Z’ by saying, your child is in the hands of my gang and will be put to death unless you send us ten lakhs rupees. ‘X’ has committed the offence of
    a) Theft
    b) Robbery
    c) Extortion
    d) Dacoity
  10. ‘A’ threatens to publish a defamatory libel concerning ‘B’, unless ‘B’ gives him money. He thus induces ‘B’ to give him money. A has committed
    a) Theft
    b) Robbery
    c) Dacoity
    d) Extortion

ANSWER 1. A 2. D 3. B 4. D 5. B 6. C 7. C 8. A 9. C 10. D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!