PUBLIC DOCUMENT

31
Created on By JudicialDream

PUBLIC DOCUMENT

1 / 10

1. Which of the following section defines public documents?

2 / 10

2. A public document is a document which

3 / 10

3. Public document includes

4 / 10

4. Which one of the following is not a public document?

5 / 10

5. Section 75 of the Indian Evidence Act, 1872 deals with

6 / 10

6. The procedure for getting certified copy of a public document is set forth in which of the Indian Evidence Act?

7 / 10

7. Public documents under Indian Evidence Act can be proved by

8 / 10

8. Public records of private documents, kept in any state are

9 / 10

9. The modes of proving the contents of various official documents are given in section _______ of the Indian Evidence Act.

10 / 10

10. Which of the following are public documents?

Your score is

The average score is 70%

0%

  1. Which of the following section defines public documents?
    a) Section 74
    b) Section 75
    c) Section 76
    d) Section 78
  2. A public document is a document which
    a) Has been executed by a member of public
    b) Has been addressed to the public in general
    c) Was executed by a public servant in public capacity
    d) Has been made public
  3. Public document includes
    a) Record of tribunal
    b) Record of public officers
    c) Record of court
    d) All of the above
  4. Which one of the following is not a public document?
    a) Judgment of High Court
    b) Judgment of Civil Judge
    c) A registered sale deed
    d) An unregistered family settlement
  5. Section 75 of the Indian Evidence Act, 1872 deals with
    a) Public documents
    b) Private documents
    c) Certified copies of public document
    d) Proof of other official documents
  6. The procedure for getting certified copy of a public document is set forth in which of the Indian Evidence Act?
    a) Section 75
    b) Section 76
    c) Section 77
    d) Section 78
  7. Public documents under Indian Evidence Act can be proved by
    a) Certified copy
    b) Oral Evidence
    c) The writer of certified copy
    d) Any of the above
  8. Public records of private documents, kept in any state are
    a) Public documents
    b) Private documents
    c) Unofficial documents
    d) None of the above
  9. The modes of proving the contents of various official documents are given in section _ of the Indian Evidence Act.
    a) Section 77
    b) Section 78
    c) Section 79
    d) Section 80
  10. Which of the following are public documents?
    a) Order of a competent authority fixing price of commodities
    b) An order issuing search warrant
    c) A crop cutting report by collector
    d) All of the above

ANSWER 1. A 2. C 3. D 4. D 5. B 6. B 7. A 8. A 9. B 10. D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!